Neverjetna zgodba: kako je psiček Tobi lastnici rešil življenje

Magazin 03. Jan 202312:20 0 komentarjev
pes beagle
Profimedia

Že dolgo velja, da so psi naši najzvestejši prijatelji, in niso redki primeri, da postanejo pravi junaki, ko začutijo, da je življenje njihovih lastnikov ogroženo. Eden od štirinožnih junakov je tudi beagle Tobi, saj je pri lastnici Sanji Veličković ''zavohal'' raka dojke v začetni fazi.

“Prepričana sem, da tumorja nikoli ne bi zatipala, če ne bi bilo psička Tobija. Kdo ve, kdaj bi ga odkrila, saj sem se počutila zdravo in polno energije,” pojasnjuje 45-letna Sanja Veličković iz Kragujevca v Srbiji.

POGLOBLJENO: Tako ljubek sem, a kaj ko ne morem dihati

Dve leti in pol po operaciji se lastnica počuti dobro. Ker je bil tumor odkrit v začetni fazi, se je zdravljenje končalo z operacijo in brez dodatnih kemoterapij in obsevanj, poroča Nova.rs.

Veličković ob tem z nasmehom na obrazu in brez kančka zadržkov trdi, da življenje dolguje Tobiju, ki ji je, kot pravi, z nenavadnim vedenjem vztrajno dopovedoval, da nekaj ni v redu. Tobi je v življenje Veličković prišel kot večina drugih psov — z možem sta namreč otroku kupila hišnega ljubljenčka, beagle Tobi pa se je že kot mladiček najbolj navezal prav na mamo. Ljubezen do nje je tako velika, da zanj, ko Veličković vstopi v stanovanje, ne obstaja nihče drug.

Nenadna sprememba in nenavadno vedenje psička Tobija, ki sta se pozneje izkazala za ključna, je Veličković najprej zaskrbela in prestrašila. “Gledala sem film, Tobi pa je položil glavo na moje prsi in začel cviliti, česar nikoli prej ni storil. To se je zgodilo nekega večera, potem spet naslednji dan. Mislila sem, da hoče, da ga božam, vendar tudi po razvajanju ni nehal. Nisem vedela, kaj naj z njim. Hotela sem ga odriniti, pa je začel renčati. Prav nič ni bilo prijetno, celo malo strah me je bilo, saj tega nisem pričakovala,” se spominja Veličković in dodaja, da psa v tistem trenutku ni prepoznala, saj je po naravi igriv.

Psiček se je nato začel vrteti v krogu. “Želela sem ugotoviti, kaj je narobe, zato sem ga izpustila iz naročja, on pa me je močno udaril z repom v levo dojko. Poskušala sem ga pomiriti, a me je z gobcem na istem mestu udaril še močneje. Tako me je zabolelo, da sem se prijela za dojko, v tistem trenutku pa sem začutila bulico v velikosti fižola,” po poročanju Nova.rs pripoveduje Veličković, kako je odkrila tumor.

pes Beagle
PROFIMEDIA | Slika je simbolična.

Tobi jo je čuval tudi po operaciji

Za mlado žensko in mamo se je življenje v nekaj sekundah obrnilo na glavo. Po odkritju bulice ni čakala niti dneva, takoj se je odpravila k zdravniku. Sledil je šok. Pri zdravniškem pregledu so ji odkrili tri spremembe, od tega sta bili dve maligni, tretja pa predrakava. Na srečo je bil tumor odkrit v zgodnji fazi, zato se je Veličković izognila agresivnim terapijam, zdravljenje pa se je, kot omenjeno, končalo z operacijo.

“Tobi me je rešil in me tudi po operaciji ni zapustil. Njegova glava je bila vedno na moji rami ali trebuhu. Nikogar ni pustil blizu postelje, niti mojemu otroku ne. Med nama se je stkala posebna vez in življenja brez njega si ne znam več predstavljati,” iskreno opisuje njegova lastnica. Vse od takrat je Tobi njen zvesti spremljevalec, še piše Nova.rs.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!