Ni mogla verjeti svojim očem: po skoraj 50 letih končno dobila odgovor

Svet 06. Okt 202419:00 0 komentarjev
Poštni nabiralnik v Angliji
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Angležinja, ki se je 48 let spraševala, zakaj na njeno prošnjo za sanjsko službo niso nikoli odgovorili, je končno ugotovila, kje se je zalomilo.

70-letna Tizi Hodson iz Gedney Hilla v Lincolnshiru ni mogla verjeti svojim očem, ko je odprla pošto in ugotovila, da je njeno originalno pismo, v katerem se je januarja 1976 potegovala za delo kaskaderke na motorju, vsa ta leta ležalo v predalu na pošti. Kljub temu da se je pismo izgubilo na pošti, pa to ni oviralo njene odločitve za drzno kariero, saj je našla službo, ki jo je popeljala po vsem svetu, poroča BBC.

Hudson je vrnjeno pismo opisala kot “neverjetno”. “Osupljivo se mi zdi, da sem po vsem tem času dobila pismo nazaj. Vedno sem se spraševala, zakaj nikoli nisem dobila odgovora za službo. Zdaj vem, zakaj,” je pojasnila. Na vrhu pisma je bila na roko napisana opomba: “Pošta Staines je dostavila pošiljko z zamudo. Najdeno za predalom. Zamuda približno 50 let.” 70-letnica sicer ne ve, kdo ji je pismo vrnil in kako je sploh prišlo do nje. “Kako so me našli, ko sem se že petdesetkrat selila in štirikrat ali petkrat zamenjala državo, je skrivnost,” je dejala.

Dodala je, da ji zelo veliko pomeni, da je pismo po vsem tem času dobila nazaj. “Zelo jasno se spomnim, ko sem sedela v svojem stanovanju v Londonu in tipkala prošnjo za zaposlitev. Vsak dan sem iskala svojo pošto, a je ni bilo. Bila sem tako razočarana, ker sem si res, res zelo želela postati kaskaderka na motorju,” je poudarila po poročanju BBC.

Na srečo pa je neodziv delodajalca pred skoraj 50 leti ni odvrnil od tega, da ne bi poskusila najti druge zaposlitve. Tako se je preselila v Afriko, kjer je delala kot oskrbnica kač in šepetalka konjem, se naučila leteti in postala akrobatska pilotka in inštruktorica letenja.

Hodson je ob pogledu na pismo, ki ga je poslala pred toliko desetletji, ko je šele začenjala, dejala, da je bila zelo previdna, da ljudje, ki so iskali kaskaderja, niso vedeli, da je ženska. Mislila je namreč, da drugače ne bi imela nobenih možnosti za razgovor.

“Neumno sem jim celo rekla, da me ne moti, koliko kosti si bom zlomila, saj sem bila tega vajena,” je poudarila in še dodala: “Če bi lahko govorila s svojim mlajšim jazom, bi rekla, naj gre in naredi vse, kar sem naredila jaz. V življenju sem se imela tako lepo, čeprav sem si zlomila nekaj kosti,” je še povedala po poročanju BBC.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!