Klasični italijanski piškoti brutti ma buoni niso najlepši, so pa pregrešno dobri in jih lahko hitro pripravite.
Brutti ma buoni so klasični italijanski piškoti, ki jih prevajajo kot “grdi, ampak dobri”. Znani so tudi kot mandorlati di San Clemente in so priljubljeni v Toskani, piše Punkufer.hr.
Za pripravo boste potrebovali oreščke, kot so mandlji ali lešniki, sladkor in beljak.
Sestavine:
170 gramov lešnikov
150 gramov sladkorja
3 srednje velika jajca (potrebujete samo beljake)
Priprava:
V mlinčku zmeljite lešnike in sladkor, da dobite teksturo, podobno pesku. Bodite pazljivi, da jih ne zmeljete preveč, sicer boste dobili lešnikovo maslo.
Iz beljakov stepite trd sneg. V kozici na šibkem ognju segrejte mešanico lešnikov in sladkorja.
Mešanici lešnikov in sladkorja dodajte tretjino stepenih beljakov in nežno premešajte. Vmešajte še preostale stepene beljake, dokler se ne povežejo. Nadaljujte kuhanje na nizkem ognju, dokler se zmes ne zgosti – to običajno traja približno 30 minut, in nenehno mešajte.
Pečico segrejte na 150 stopinj Celzija. Zmes nadevajte v slaščičarsko vrečko in jo na pekač, obložen s peki papirjem, odlagajte oblikovane v kupčke, med katerimi pustite dovolj prostora. Nato jih pecite približno 30 minut.
Piškote po želji potresite z mletimi lešniki in/ali sladkorjem v prahu.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!