Niz napadov v Dagestanu in več mrtvih: tarči sinagoga in dve pravoslavni cerkvi

Svet 23. Jun 202421:37 0 komentarjev
Sinagoga Dagestan
(Foto: Reuters)

V ruski republiki Dagestan na Severnem Kavkazu je v napadu na sinagogo, dve pravoslavni cerkvi in policijsko kontrolno točko umrlo najmanj šest oseb, več pa je ranjenih.

V mestu Derbent na obali Kaspijskega jezera so napadalci po poročanju ruskih tiskovnih agencij napadli sinagogo in pravoslavno cerkev, sinagoga je pri tem zagorela.

Istočasno so v nekaj več kot 100 kilometrov oddaljeni Mahačkali napadli še eno cerkev in pa policijsko kontrolno točko v tem glavnem mestu Dagestana.

Po navedbah lokalnih oblasti in varnostnih organov so v napadih umrli pravoslavni duhovnik in šest policistov. Še 23 pripadnikov policije je bilo ranjenih. Med streljanjem naj bi padla tudi dva napadalca.

Preostale napadalce varnostne sile še iščejo, pristojni organi so začeli preiskavo morebitnega terorističnega ozadja napadov.

Nemirna in slabo razvita regija Severnega Kavkaza – soseda Dagestana je Čečenija, kjer je ruska država v preteklosti bila krvavo vojno proti tamkajšnjim separatistom – velja za eno šibkih točk največje svetovne države. Dagestanski guverner Sergej Melikov je napade označil za poskus vnovične destabilizacije območja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!