Nizozemsko letališče zaradi težav z omrežjem odpovedalo ves letalski promet

Svet 28. Avg 202413:36 0 komentarjev
Nizozemsko letališče Eindhoven
Letališče Eindhoven (Foto: PROFIMEDIA)

Nizozemska se spopada s težavami z omrežjem, zaradi katerih je bil odpovedan ves letalski promet na drugem največjem letališču v državi Eindhoven, o računalniških težavah pa poročata tudi nizozemski obalna straža in žandarmerija, ki je odgovorna za zaščito meja. Moten je bil tudi komunikacijski sistem službe za nujno pomoč.

Upravljalec letališča Eindhoven je prek družbenega omrežja X sporočil, da je letalski promet odpovedal zaradi motenj v omrežju. Težave odpravljajo, ni pa jasno, kdaj bodo dokončno odpravljene, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal tiskovni predstavnik letališča.

Lokalni mediji pišejo, da skušajo letalske družbe potnike z Eindhovna prepeljati na nemško letališče Düsseldorf, kjer bi lahko nadaljevali pot proti ciljnim destinacijam.

Z največjega nizozemskega letališča Schiphol v Amsterdamu o motnjah ne poročajo.

Ima pa računalniške težave več nizozemskih vladnih služb, med njimi obalna straža in žandarmerija, navaja nizozemska tiskovna agencija ANP. Prav tako je do motenj prišlo v komunikacijskem sistemu nizozemske službe za nujno pomoč, pri čemer pa je številka 112 doslej ves čas delovala nemoteno.

Ali so vse omenjene težave povezane, za zdaj ni jasno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!