Nočitev za 15 evrov: počitnikovanje v tej državi vse bolj priljubljeno

Potovanja 04. Sep 202419:29 3 komentarji
Ksamil
Foto: PROFIMEDIA

Poletju mahamo v slovo, a številni si bodo oddih privoščili v septembru, ko bodo poleg vročine "popustile" tudi cene nastanitev. V zadnjem času je vse bolj priljubljena Albanija, hrvaški Poslovni dnevnik je prečesal tamkajšnje obmorske kraje, kjer se počitnikovanje najbolj splača.

Za oddih v septembru se najpogosteje odločajo tisti, ki si želijo mirnejših počitnic brez gneče, pri čemer seveda veliko vlogo igrajo nekoliko ugodnejše cene.

Po pisanju hrvaškega Poslovnega dnevnika bo najbolj priljubljeno albansko letovišče tudi septembra mesto Drač, ki ‘slovi’ po kilometre dolgih peščenih plažah.

Ob Draču sta priljubljeni destinaciji za oddih še Saranda in Ksamil, na jugu Albanije. Zaradi lege bo vreme ta mesec še precej ugodno za namakanje. Ksamil je na jugu države, grški otok Krf pa je oddaljen le nekaj kilometrov.

Turistična sezona se je v Ksamilu začela konec aprila in bo trajala do konca oktobra.

albanija
Foto: PROFIMEDIA

Albanija velja za doslej eno najugodnejših destinacij za počitnice, najnižje cene pa pričakujejo septembra. Po pisanju Poslovnega dnevnika je v Albaniji eno najugodnejših letovišč vse leto Drač, kjer se cene storitev all inclusive gibljejo od 50 evrov za osebo, za nočitev z zajtrkom pa 15 evrov. Podobne cene se gibljejo tudi v regiji Valona na jugozahodu države.

Medtem ljubiteljem turkiznih plaž brez turistov Poslovni dnevnik svetuje Sarando. Tam je možno v tem mesecu dobiti sobo v hotelu s tremi zvezdicami in blizu plaže za 19 evrov na osebo z vključenim zajtrkom. Namestitve, ki so bolj oddaljene od plaže, so ugodnejše.

Albanija iz leta v leto beleži rast števila popotnikov, poleg turistov z Balkana pa je med gosti največ turistov iz Španije, Italije, Velike Britanije, Poljske in drugih evropskih držav, še piše portal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje