Norvežan kar dvakrat na letalo brez vozovnice. Kako mu je uspelo?

Svet 14. Avg 202415:14 1 komentar
letalo Delta Air Lines
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Norvežan se je v Münchnu izmuznil varnostnemu pregledu na letališču in se brez vozovnice dvakrat vkrcal na letalo. Prvič so ga prijeli še pred vzletom, drugič pa mu je uspelo in je brez vozovnice priletel iz Münchna v Stockholm.

Prvič je Norvežan brez vozovnice poskusil poleteti iz Münchna v Hamburg 4. avgusta, vendar ga je osebje letala pridržalo še pred vzletom in predalo policistom, ki so ga nato izpustili.

Naslednji dan je 39-letnik poskusil znova in se vkrcal na let proti Stockholmu, na katerem je bilo še nekaj prostih sedežev. Norvežan, ki po navedbah policije ni predstavljal varnostne grožnje osebju letališča in drugim potnikom, je tako brez vozovnice priletel do Stockholma.

Kako mu je uspelo odkriti vrzeli v običajno strogem preverjanju potnikov na drugem najbolj prometnem nemškem letališču, preiskuje tudi policija, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nemški časnik Bild navaja njegov pristop. Pri skeniranju vozovnice naj bi se približal drugemu potniku in skupaj z njim neopaženo šel čez prvo nadzorno točko. Nato se mu je uspelo izmuzniti še osebju v čakalnici in se vkrcati na letalo, ki pa je bilo polno zasedeno. Odkrili so ga, ker mu ni uspelo najti prostega sedeža.

Osebje münchenskega letališča ga je predalo nemški policiji, ki ga je po obtožbi kaznivega dejanja izpustila.

Naslednji dan je iznajdljivi Norvežan znova poskusil s prevaro. Tokrat mu je uspela, ker let proti Stockholmu ni bil razprodan. Toda pozornost švedske policije naj bi Norvežan pritegnil, ker se je nemudoma po pristanku hotel vrniti v München.

Moškega policija sicer obtožuje motenja posesti oziroma nedovoljenega dostopa. Čaka ga tudi kazen zaradi prevare oziroma izogibanja plačilu vozovnice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje