Nov incident v Nemčiji: moški policistom grozil z mačeto

Svet 06. Sep 202415:00 1 komentar
Moški policistom grozil z mačeto
Foto: PROFIMEDIA

Moški je na policijski postaji grozil z mačeto, da jih bo pobil. Policistom je moškega uspelo obvladati in nihče ni bil poškodovan. V ozadju incidenta naj bi bil islamističen motiv.

Na policijsko postajo v Linzu v nemški zvezni deželi Porenje-Pfalško je moški ponoči vstopil z mačeto in policistom grozil, da jih bo pobil, je sporočilo državno tožilstvo v Koblenzu.

Policistom je moškega uspelo obvladati in nihče ni bil poškodovan. V ozadju incidenta naj bi bil islamističen motiv.

Po navedbah preiskovalcev je 29-letnik, oborožen z mačeto in nožem, malo pred tretjo uro ponoči vstopil na policijsko postajo, zakričal “Allahu Akbar” oz. “Alah je največji” in policistom zagrozil, da jih bo pobil. Vendar pa so ga ti z električnim paralizatorjem uspeli obvladati.

Kasneje so med preiskavo na steni njegovega stanovanja odkrili narisano zastavo Islamske države. Zaradi suma, da je bil v ozadju dejanja islamističen motiv, je preiskavo prevzel urad za boj proti terorizmu dežele Porenje-Pfalško s sedežem v Koblenzu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Nemčiji v zadnjem času beležijo močno povečanje števila napadov s hladnim orožjem, zlasti noži, zaradi česar se je vlada v Berlinu odločila zaostriti zakonodajo o orožju in priseljevanju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje