Nov primer močne turbulence: na letu med Katarjem in Irsko 12 poškodovanih

Svet 27. Maj 202408:48 0 komentarjev
Letalo Qatar Airways je med letom doživelo hudo turbulenco.
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

V nedeljo se je na letu med Katarjem in Irsko zgodil nov primer močne turbulence, v katerem je bilo poškodovanih 12 ljudi.

Na nedeljskem poletu letalske družbe Qatar Airways iz Dohe v Dublin je bilo zaradi močnih turbulenc 12 ljudi poškodovanih – od tega šest potnikov in šest članov posadke. Osem jih je potrebovalo bolnišnično oskrbo.

Letalo je na dublinskem letališču pristalo nekaj pred 13. uro po lokalnem času. Kot poroča irska javna radiotelevizija RTE, je turbulenca trajala manj kot 20 sekund, in sicer med strežbo hrane in pijače, ko je letalo letelo nad Turčijo.

“Začutili smo, kako se je letalo pet sekund nenadno spuščalo. Poleg sebe sem videl stevardeso, ki jo je dvignilo v zrak in jo spustilo k tlom. Ljudje so gledali naokoli in se spraševali, kaj se dogaja,” je za RTE dejal eden od potnikov Conor Buckley.

Letalska družba je za CNN potrdila nesrečo, zadeva pa je zdaj še “predmet notranje preiskave”.

Tokratna nesreča se je zgodila le nekaj dni od poleta družbe Singapore Airlines, v katerem so bili prav tako zaradi turbulenc poškodovani 104 potniki, en človek pa je umrl.

Turbulence so sicer vse pogostejše. Več o vzrokih za to si preberite v članku Kaj so zračne turbulence in zakaj bodo v prihodnje še pogostejše.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!