Nov spor Vučića z novinarji, enemu od njih celo zažugal s prstom (VIDEO)

Svet 08. Okt 202419:04 1 komentar

Srbskega predsednika Aleksandra Vučića je na današnji tiskovni konferenci ob robu vrha Brdo-Brioni zmotilo vprašanje črnogorskega novinarja, ki je Kosovo označil za republiko. "Republika Kosovo ne obstaja, ne obstaja po mednarodnem javnem pravu. Ne obstaja po ustanovni listini Združenih narodov, ne obstaja po resoluciji 1244," je novinarju odvrnil Vučić in mu celo zažugal s prstom.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je med današnjim vrhom Brdo-Brioni v Črni gori odgovarjal na novinarska vprašanja in se po poročanju nove.rs večino tiskovne konference prepiral z lokalnimi novinarji.

Še posebej ga je zmotilo vprašanje o Kosovu. Novinar podgoriške televizije je Vučića povprašal o situaciji s Kosovom z izrazom “Republika Kosovo” in mu naštel, kaj se je tam dogajalo od prihoda SNS na oblast.

Vučić mu je vidno jezen odgovoril:

“Hvala, ker ste to naredili. Če ne bi, bi mnogi dvomili v moje besede. Tako so vsi videli, kako prav sem imel. Republika Kosovo ne obstaja, ne obstaja po mednarodnem pravu. Ne obstaja po ustanovni listini Združenih narodov, ne obstaja po resoluciji 1244. Ne moti me, da ste veseli in da želite namerno provocirati z besedami Republika Kosovo. Predstavljajte si, da govorim o ‘republiki Gusinje’ ali ‘republiki Pljevlja’ (kraja v Črni gori). Ne bom vam povedal, ker ne obstaja,” je dejal srbski predsednik in dodal, da je Kosovo del Srbije.

Novinarju je nato še zažugal s prstom.

“Daj no, ne prekinjaj me, ker sem pozorno poslušal. Ugotovili smo torej, da ne podpirate Resolucije 1244 in Ustanovne listine ZN. Ugotovili smo, da podpirate razcepitev Republike Srbije in odcepitvena gibanja na ozemlju Srbije. Spremembe odnosa ne bo. Kar zadeva osebne izkaznice in vse ostalo, sem za vse skupaj vesel. Vedno smo bili za prosto trgovino, pretok blaga, kapitala, storitev, vse … To nikakor ni povezano z državno-pravnim statusom,” je po navedbah nove.rs še dejal Vučić.

Svoj nagovor je sklenil z izjavo, da Srbija ne izvaža orožja v Ukrajino in Rusijo, še piše portal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje