Nov strelski napad v ZDA: zaposleni po sporu streljal na sodelavce

Svet 22. Maj 202422:20 0 komentarjev
streljanje v zda
Foto: PROFIMEDIA

Strelski napad v tovarni v Pensilvaniji je zahteval dve življenji. Zaposleni v tovarni je ubil dva sodelavca, še tri pa ranil.

V napadu v tekstilni tovarni v mestu Chester zahodno od Philadelphie v ameriški zvezni državi Pensilvaniji je strelec danes ubil dve osebi, tri osebe pa so bile ranjene, poroča ameriška televizija CNN. Osumljenca, ki je po napadu pobegnil, so kasneje aretirali v bližnjem kraju Trainer.

Policijski komisar okrožja Delaware v Pensilvaniji Steven Gretsky je novinarjem povedal, da je napadalec zaposlen v tovarni Delaware County Linen, šlo naj bi za spor na delovnem mestu.

Okrožni tožilec Jack Stollmeister je povedal, da je delavec prišel v službo s strelnim orožjem in se nato znesel nad sodelavci.

Po podatkih Arhiva o nasilju z orožjem ZDA je bilo samo v prvih petih mesecih letošnjega leta po vsej državi zabeleženih najmanj 168 množičnih streljanj.

Neprofitna organizacija in televizija CNN opredeljujeta množične strelske napade kot tiste, v katerih so bile ubite in ranjene najmanj štiri osebe.

streljanje v zda
Foto: PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!