Tornado v soseščini: gasilci rešujejo ljudi, nalivi bo še trajali (FOTO & VIDEO)

Svet 25. Jun 202413:59 > 18:48 0 komentarjev
tornado v italiji
Foto: @Tornado in Italia/FACEBOOK

Na severovzhodu Italije se je dopoldan razbesnel tornado, ki je na svoji poti čez Benečijo povzročil nekaj materialne škode. Tudi sicer sta severni in osrednji del Italije v primežu neurij in slabega vremena, nalivi naj bi trajali še nekaj dni.

Iz italijanskega mesta in občine Rovigo na severovzhodu Italije poročajo o tornadu, ki se je razbesnel v dopoldanskih urah na območju Benečije in se nato iz Roviga pomaknil proti Spodnji Padovi, v smeri občin Stanghella in Borgo Veneto, poroča italijanski Corriere del Veneto.

tornado v italiji tornado v italiji
Foto: spletna kamera Nicole Sartori/@Tornado in Italia/FACEBOOK
tornado v italiji tornado v italiji
Foto: @Tornado in Italia/FACEBOOK
tornado v italiji tornado v italiji
Foto: @Meteo in Pillole - Emilia e dintorni/FACEBOOK

Po poročanju časnika je vrtinec nastal malo po 11.15 ter na svoji poti povzročil tudi nekaj škode. Poškodovanih je več deset avtomobilov, pri čemer gre večinoma za razbita stekla, o odkritih strehah in materialni škodi poročajo tudi iz podjetij in skladišč na omenjenem območju.

Gasilci so doslej prejeli več kot 200 klicev na pomoč, med drugim so iz poplavljenega podvoza reševali žensko, ki je ostala ujeta v avtomobilu.

V središču Roviga je močan veter lomil veje dreves, ki so podirale še na kablih obešeno javno razsvetljavo. Na parkirišču trgovskega centra je več avtomobilov poškodovala kovinska streha z bližnjega poslopja, navaja Ansa.

Fotografije in videoposnetke tornada so na družbenih omrežjih delili tudi prebivalci in različni vremenski portali, ki so spremljali njegovo pot.

Severni in osrednji del Italije sta v primežu neurij in slabega vremena, nalivi naj bi trajali še nekaj dni. Z območja, kjer tudi močno dežuje, poročajo o poplavah in odkritih strehah.

Močne padavine so danes med drugim prizadele sever Toskane, kjer so gasilci v čolnih reševali voznike, ujete na poplavljenih ulicah. Rdeče opozorilo glede višine gladin rek velja tudi za območje Modene in Piacenze v Emiliji – Romanji, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.

Vremenoslovci do četrtka napovedujejo nadaljevanje ploh, najbolj nemirno bo v Liguriji, Piemontu, Toskani, Umbriji in Markah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!