Nov udarec za Bidna: k izstopu iz tekme ga je pozval tudi George Clooney

Svet 10. Jul 202422:08 1 komentar
Biden in Clooney
Biden in Clooney (Foto: PROFIMEDIA)

Aktualni ameriški predsednik Joe Biden, ki se je kljub svojim letom odločil, da se bo ponovno podal v tekmo za predsedniški stolček, se sooča z vse bolj številnimi pozivi k odstopu. Zdaj ga k umiku od kandidature poziva tudi eden večjih finančnih podpornikov njegove kampanje, znani ameriški igralec George Clooney.

Ameriški predsednik Joe Biden se je pri 81 letih odločil za ponovno kandidaturo na predsedniških volitvah. Ob približevanju novembra, ko se bodo Američani odločali med njim in republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom, se pojavlja vse več pozivov, naj Biden odstopi od kandidature.

Med zadnjimi, ki Bidna pozivajo k umiku od predsedniške tekme, je znani ameriški igralec George Clooney, poroča BBC. Hollywoodski igralec je bil v svojem pozivu precej oster. Dejal je, da je Biden v svoji karieri mnogokrat slavil, a da v tekmi s časom ne more zmagati.

“To mi gre težko z jezika, ampak Joe Biden, ki sem ga videl pred tremi tedni, ni več podoben niti Bidnu iz leta 2010 niti Bidnu leta 2020,” je dejal Clooney.

Omenil je tudi nedavno soočenje predsedniških kandidatov, kjer da je Biden dobro izkazal svoje trenutne sposobnosti. “Strankarski voditelji nas morajo nehati prepričevati, da 51 milijonov ljudi ni videlo tistega, kar se je dogajalo. Gre za starost, nič več.” Dodal je, da si njegovo zaskrbljenost delijo tudi “vsi” člani kongresa, povzema BBC.

63-letni Clooney je sicer eden večjih podpornikov demokratske predsedniške kampanje. Pred tremi tedni je na prireditvi za zbiranje sredstev za demokratko kampanjo v eni noči zbral približno 30 milijonov dolarjev (27,7 milijona evrov) donacij.

Njegovi pozivi k odstopu od kandidature so sledili kritikam Bidnove dolgoletne zaveznice Nancy Pelosi. Po pisanju New York Timesa mu je predlagala, naj premisli o nadaljevanju predsedniške tekme. Biden je na očitke v preteklih dneh odgovarjal z besedami, da je odločen ostati v predsedniški tekmi. Zdi se, da je vrh voditeljev zveze Nato, ki ga v teh dneh gostijo ZDA, ena njegovih glavnih preizkušenj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje