Nova drama v Daruvarju: moški grozil reševalcem, da bo posnemal strelca

Svet 23. Jul 202419:19 0 komentarjev
Strelski napad v hrvaškem Daruvarju
Strelski napad v hrvaškem mestu Daruvar (Foto: Damir Spehar/PIXSELL/BOBO)

Dan po tragičnem strelskem napadu v domu starejših v hrvaškem mestu Daruvar je tamkajšnji domačin pijan poklical reševalce. Ko so prišli, jim je zagrozil, da bo posnemal moškega, ki je v ponedeljek streljal v domu starejših in ubil šest ljudi.

Hrvaški reševalci so v Daruvarju, kjer se je v ponedeljek zgodil smrtonosni strelski napad na dom za starejše, popoldne prejeli klic opitega občana, ki jim je dejal, da se ne počuti dobro.

Kot piše N1 Zagreb, je ob prihodu od reševalcev zahteval, da ga odpeljejo na zdravljenje, nato pa izvlekel nož in jim začel groziti. Med drugim je zagrozil tudi, da bo posnemal moškega, ki je v ponedeljek streljal v daruvarskem domu za starejše in ubil šest ljudi, še šest jih je ranil.

Iz policijske uprave, pristojne za bjelovarsko-bilogorsko županijo, so za N1 Zagreb povedali, da so prejeli prijavo groženj in po njej tudi ukrepali. Policija je moškega prijela, kriminalistična preiskava pa še poteka.

Dan po strelskem napadu v domu starejših sicer še ni jasno, kaj bi lahko bil povod za masaker. Pristojni o motivu nočejo ugibati, neuradno pa naj bi bil motiv premoženjski konflikt napadalca z materjo. Policija je zaključila kriminalistično preiskavo in sporočila, da je osumljenec zagrešil enajst kaznivih dejanj. V Daruvarju so zaradi napada za sredo razglasili dan žalovanja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!