Nova nesreča trajekta na Hrvaškem: spet je padla vstopna ploščad

Svet 09. Okt 202417:19 > 18:06 0 komentarjev
Trajekt Jadrolinije
Trajekt Jadrolinije (Foto: PROFIMEDIA)

Na trajektu hrvaške Jadrolinije se je nekaj pred 16. uro zgodila nova nesreča. Tudi tokrat je s trajekta padla vstopna ploščad.

Hrvaški mediji poročajo o novi nesreči trajekta. Na trajektu družbe Jadrolinija je znova padla vstopna ploščad.

Nesreča se je zgodila na trajektu Supetar, ki vozi na liniji med Brestovo na celini in Porozino na Cresu, poroča portal Dnevnik.hr.

Na Jadroliniji so za hrvaški RTL pojasnili, da v nesreči ni bilo poškodovanih. “Po prihodu ladje Supetar v pristanišče Brestova, ki vozi na liniji Brestova-Porozina, je prišlo do tehnične težave na hidravličnem sistemu ladje. Na njej je bilo 10 potnikov in šest avtomobilov, vsi so se izkrcali brez nevarnosti in materialne škode.” Dodali so, da težavo odpravljajo in da bodo linijo Brestova-Porozina čim prej znova vzpostavili.

Neuradno se je nesreča zgodila, ker član posadke pri spuščanju rampe trajekta ni vklopil hidravlike, zato se je pojavila tehnična napaka.

Spomnimo, avgusta se je na trajektu Lastovo na Malem Lošinju prav tako zgodila nesreča z rampo. Rampa je ukleščila več mornarjev. Trije so zaradi poškodb umrli, še eden je bil huje poškodovan.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!