Đoković z ženo ustanovil podjetje, ki se ukvarja z zdravljenjem covida-19

Koronavirus 19. Jan 202216:32 > 16:53 5 komentarjev
Novak in Jelena Đoković
PROFIMEDIA

Zakonca Đoković sta večinska lastnika na Danskem registriranega podjetja, ki se ukvarja s proizvodnjo farmacevtskih preparatov ter, kot piše na spletni strani podjetja, vlaga v razvoj novih načinov zdravljenja koronavirusne bolezni.

Novak Đoković in njegova žena Jelena sta 3. junija 2020, sredi prvega vala pandemije koronavirusa, ustanovila podjetje QuantBioRes A/S s sedežem na Danskem. Ustanovitev podjetja sama po sebi ne bi bila nič pretresljivega, saj številni uspešni športniki, igralci in glasbeniki svoje bogastvo vlagajo v različne projekte, pa vendar je v tem primeru kar nekaj zanimivosti.

Podjetje, ki sta ga registrirala na Danskem, ima kot splošno klasifikacijo dejavnosti zabeleženo proizvodnjo farmacevtskih preparatov, zakonca Đoković pa sta lastnika kar 80 odstotkov delnic družbe, poroča bosanski medijski portal Klix.ba.

Na spletni strani podjetja pa piše, da se ukvarjajo z “razvijanjem zdravil za retroviruse in odporne bakterije”. Med sporočili za javnost, ki so prav tako objavljena na spletni strani podjetja, pa v vseh sporočilih omenjajo covid-19.

V prvem poročilu so navedli, da bo podjetje QuantBioRes kmalu začelo s testiranjem različnih pristopov zdravljenja.

V drugem poročilu za javnost so objavili izsledke raziskave, ki so jo opravili v okviru podjetja in se osredotoča na razumevanje, kako virus SARS-CoV-2 vpliva na človeške celice, predvsem v primerih, ko je pacient zbolel za hudo obliko bolezni. S pomočjo opravljene raziskave pa želijo prispevati k razvoju novih načinov zdravljenja.

V tretjem poročilu pa so navedli, da je podjetje začelo s testno fazo deaktivacijskih postopkov zoper covid-19.

Zakaj je ustanovitev podjetja, ki se ukvarja s proizvodnjo farmacevtskih preparatov ter želi prispevati k razvoju različnih načinov zdravljenja bolezni, kot je covid-19, pritegnila oči javnosti? Zgodba je zanimiva predvsem zato, ker se je minule dni končala več tednov trajajoča avstralska drama Novaka, kjer je bil pod vprašaj postavljen njegov nastop na odprtem prvenstvu Avstralije.

Prvemu teniškemu loparju sveta so namreč prepovedali vstop v državo ter s tem tudi nastop na prvem grand slamu tega leta. Ker se Đoković proti covidu-19 ne želi cepiti, pa je sedaj nejasna tudi njegova nadaljnja usoda. Pred dnevi so namreč tudi iz Francije sporočili, da bodo igralci, ki bodo želeli nastopiti na drugem grand slamu letošnjega leta, na francoskem Roland Garrosu, morali predložiti potrdilo o cepljenosti proti koronavirusni bolezni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje