Nove težave s hrvaškimi trajekti: potnike v Splitu prestavili na manjšo ladjo

Svet 14. Avg 202416:17 > 17:07 0 komentarjev
Trajekt Lastovo
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Hrvaška Jadrolinija ima očitno zopet težave s trajekti. Hrvaški mediji poročajo, da namreč trajekt Tin Ujević ni izplul iz Splita, ampak so potnike prestavili na manjše plovilo. Po neuradnih podatkih, naj bi prišlo do okvare na rampi.

Na Hrvaškem imajo spet težave s trajekti. Portal Dalmacija danas poroča, da trajekt z imenom Tin Ujević zaradi okvare ni izplul iz Splita. Eden izmed potnikov, ki bi moral s trajektom ob 9. uri odpotovati proti Supetarju, je razkril, da so vse potnike prestavili na manjši trajekt.

Hrvaški portal je Jadrolinijo povprašal, kaj se dogaja. Odgovorili so jim, da bodo ostali trajekti na relaciji Split–Supetar izpluli ob predvidenem času. Trajekt Tin Ujević pa naj bi izplul v enem izmed kasnejših terminov.

Po neuradnih, a zanesljivih podatkih, ki jih je pridobil portal Dalmacija danas, naj bi prišlo do okvare na rampi. Pretrgala naj bi se jeklenica, ki pa so jo kmalu popravili.

Minister za pomorstvo, promet in infrastrukturo Oleg Butković je po poročanju hrvaškega časopisa Večernji list dejal, da s primerom ni seznanjen.

Do dogodka prihaja le štiri dni po tragediji na Malem Lošinju, v kateri so umrli trije zaposleni v Jadroliniji. Zrušila se je vstopna ploščad trajekta Lastovo, ki je mornarje ukleščila.

Konec prejšnjega meseca pa je trajekt Oliver s 340 potniki na krovu zaradi okvare za več ur obstal na morju. Po celodnevnem potovanju iz Splita na Korčulo so potniki ob izkrcanju prepevali pesmi Oliverja Dragojevića, po katerem je trajekt tudi dobil ime.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!