Novinarka CNN Melissa Bell gostja letošnjega Weekend Media Festivala v Rovinju

Svet 13. Sep 202412:13 0 komentarjev
Gostovanje Melisse Bell v Rovinju
Novinarka CNN Melissa Bell (Foto: United Media)

Vrhunska novinarka ameriške televizijske hiše CNN Melissa Bell bo ekskluzivna gostja N1 na letošnjem Weekend Media Festivalu v Rovinju.

Novinarka Melissa Bell bo sodelovala na panelu z naslovom Moč in pomen novičarskih kanalov v dobi populizma in lažnih novic, ki ga ob svoji deseti obletnici delovanja organizira mednarodna regionalna novičarska platforma N1. Bell se bo pridružila direktorjem N1 iz Srbije, Hrvaške, Slovenije ter Bosne in Hercegovine – Igorju Božiću, Tihomirju Ladišiću, Katji Šeruga in Amirju Zukiću. Skupaj bodo analizirali, kako lahko svetovni in regionalni mediji ohranijo verodostojnost in neodvisnost v času, ko so pod pritiski brez primere.

S skoraj 30-letnimi izkušnjami v novinarstvu, pokrivanju pomembnih svetovnih dogodkov, bo govorila o tem, kako populistični voditelji manipulirajo z informacijami in kako se CNN kot medijski velikan uspe upreti dezinformacijam.

Melissa Bell se je novinarski ekipi CNN pridružila leta 2016 in postala ključna osebnost pri poročanju o globalnih dogodkih izjemnega pomena. Gledalce je seznanila z najpomembnejšimi evropskimi dogodki, kot so francoske predsedniške volitve, pandemija covida-19, vzpon antisemitizma, brexit in požar stolnice Notre-Dame v Parizu. Poleg tega je odlična poznavalka razmer v Afriki, bila pa je tudi nominirana za prestižno televizijsko nagrado emmy za svoje poročanje s te celine.

V zadnjem času se osredotoča na poročanje iz Ukrajine in že mesece spremlja dogajanje na terenu. Pred prihodom na CNN je bila Bell sedem let novinarka BBC, kjer je poročala iz Westminstra in utrdila svoj ugled vrhunske politične novinarke.

N1 je mednarodna platforma za novice, ki je začela delovati leta 2014. Priznana je po svojem strokovnem, objektivnem novinarstvu in neodvisnem uredniškem pristopu. Od svoje ustanovitve je partner CNN, s praznovanjem 10. rojstnega dne pa obeležuje tudi 10 let uspešnega sodelovanja z eno največjih medijskih hiš današnjega časa.

*United Media posluje v osmih državah in ima v svojem portfelju 55 televizijskih programov, vključno z N1 in Novo TV, dnevne časopise, kot sta Danas in Nova, ter številne radijske postaje. N1 Slovenija, Forbes Slovenija in Sportklub Slovenija so del United Media, ki je v lasti skupine United, del katere je tudi Telemach.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!