Novinarka CNN o ozadju zgodovinskega soočenja med Bidnom in Trumpom (VIDEO)

Svet 20. Sep 202413:34 1 komentar

V okviru Weekend Media Festivala v Rovinju poteka panel z naslovom Moč in pomen novičarskih kanalov v dobi populizma in lažnih novic, ki ga ob desetletnici delovanja organizira mednarodna regionalna novičarska platforma N1. Ekskluzivna gostja na dogodku, novinarka ameriške televizijske mreže CNN Melissa Bell, je komentirala ozadje intervjuja z Donaldom Trumpom in Joejem Bidnom, po katerem je ta izstopil iz predsedniške tekme. Kaj se je dogajalo med soočenjem?

Soočenje med takratnima kandidatoma za ameriškega predsednika, demokratom Joejem Bidnom in republikancem Donaldom Trumpom, ki se je konec junija odvilo na televiziji CNN, se je nedvomno zapisalo v zgodovino. Biden namreč ni pomiril javnosti, ki je bila že pred tem skeptična do njegove vnovične kandidature. Kot je znano, pa je moral zaradi pritiskov tudi iz vrst lastne stranke tekmo prepustiti Kamali Harris.

A kakšno je bilo dejansko ozadje soočenja? Ekskluzivna gostja na dogodku, novinarka ameriške televizijske mreže CNN Melissa Bell, je dejala, da je bilo tveganje zaradi zelo napete tekme – napoveduje celo najtesnejši izid v zadnjih 60 letih – veliko.

Bidnova širša ekipa se je po začetku soočenja nemudoma zavila v molk. “Nekaj dni po soočenju smo ugotovili, da se bo Biden umaknil iz tekme. Nato se je zgodil prvi poskus atentata na Donalda Trumpa – in ko to rečem, se ponovno spomnim, kako nora je postala ta politična kampanja. Po poskusu atentata so načrte odložili in nato smo morali čakati naslednjih nekaj tednov na njegov odstop. Ampak odločitev se je zgodila skoraj nemudoma. Druge poti ni bilo,” je na panelu N1 v Rovinju dejala Bell.

Več o panelu si poglejte v članku Panel N1: moč in pomen novinarstva v dobi populizma in lažnih novic.

N1 je mednarodna novičarska platforma, ki je začela delovati leta 2014. Prepoznana je po svojem profesionalnem in objektivnem novinarstvu ter neodvisnem uredniškem pristopu. Od svoje ustanovitve je partner CNN, praznovanje 10. obletnice tako zaznamuje tudi desetletje uspešnega sodelovanja z eno največjih medijskih hiš na svetu.

*United Media posluje v osmih državah in ima v svojem portfelju 55 televizijskih programov, vključno z N1 in Novo TV, dnevne časopise, kot sta Danas in Nova, ter številne radijske postaje. N1 Slovenija, Forbes Slovenija in Sportklub Slovenija so del United Medie, ki je v lasti skupine United, del katere je tudi Telemach.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje