Obračun v ruskem zaporu: osvobodili paznika, ki so ju ugrabili priprti islamisti

Svet 16. Jun 202412:54 0 komentarjev
Ograja okoli zapora
PROFIMEDIA

V zaporu v ruskem Rostovu so danes v posebni akciji osvobodili paznika, ki so ju za talca vzeli zaporniki, slednje pa ubili, je sporočil ruski urad za prestajanje zaporne kazni. Po navedbah francoske tiskovne agencije AFP števila ubitih niso sporočili.

Ruska tiskovna agencija Interfax medtem poroča, da je talce zajelo šest domnevnih pripadnikov Islamske države, ki naj bi v zameno za njihovo izpustitev zahtevali avtomobil in nemoten odhod iz zapora.

“V posebni operaciji so kriminalce likvidirali, paznika pa sta bila osvobojena in nista poškodovana,” so sporočili iz urada za prestajanje zaporne kazni.

Vir iz policije je za Tass potrdil, da so omenjeni zaporniki pripadniki Islamske države in da jim bodo v Rusiji sodili zaradi obtožb terorizma.

Islamska država je sicer prevzela odgovornost za teroristični napad na koncertno dvorano v Moskvi konec marca letos, v katerem je umrlo 144 ljudi. Zaradi suma vpletenosti v enega najbolj smrtonosnih napadov v ruski zgodovini so prijeli več kot 20 ljudi, vključno s štirimi domnevnimi napadalci, ki imajo tadžikistansko državljanstvo, poroča AFP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!