Obsojeni filmski producent Harvey Weinstein na nujno operacijo srca

Svet 09. Sep 202421:44 0 komentarjev
Harvey Weinstein
Foto: PROFIMEDIA

Nekdanji filmski mogotec Harvey Weinstein je zaradi težav s srcem v newyorški bolnišnici, je sporočil njegov odvetnik.

Arthur Aidala, odvetnik obsojenega filmskega producenta Harveyja Weinsteina, je za BBC potrdil, da je Weinstein v bolnišnici, kjer naj bi mu operirali srce. Dejal je, da so Weinsteina iz zapora na otoku Rikers v nedeljo zvečer odpeljali v bolnišnico Bellevue. Drugih podrobnosti ni navedel. Nekdanji filmski mogotec naj bi trpel zaradi več zdravstvenih težav in imel bolečine v prsih.

Weinsteinu je sicer v zadnjih letih opešalo zdravje. Julija so ga zdravili zaradi covida-19 in dvojne pljučnice. Leta 2020 je bil sprejet v bolnišnico zaradi bolečin v prsih. Istega leta so ga odpeljali v prej omenjeno bolnišnico zaradi zamašene arterije. Ob tem ima 72-letnik sladkorno bolezen in visok krvni tlak, poroča BBC.

Weinstein je bil februarja 2020 na newyorškem sodišču obsojen na 23 let zapora zaradi posilstva in spolnega napada. A prizivno sodišče ameriške zvezne države New York je aprila letos obsodbo razveljavilo, ker da so neupravičeno pričale še druge ženske, ki so trdile, da jih je Weinstein spolno napadel. Sodišče je odredilo novo sojenje, ki bi se lahko začelo že novembra.

Weinstein je bil po New Yorku zaradi posilstva obsojen tudi v Los Angelesu, in sicer na 16 let zaporne kazni, ki bi jo moral začeti prestajati po odsluženi kazni v New Yorku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!