Odšel na lepotni poseg v Turčijo, a “kirurg” je bil prevarant, posledice pa hude

Svet 28. Okt 202419:33 0 komentarjev
Kirurg
Foto: PROFIMEDIA

Po neuspelem lepotnem posegu v Turčiji je 24-letnik storil samomor. Po pisanju tujih medijev naj bi se za kirurga, ki je moškemu neuspešno presadil brado, izdajal nepremičninski agent.

24-letni Francoz je zaradi neuspelega lepotnega posega v Turčiji storil samomor, je za francoske medije, ki jih povzema tudi Daily Mail, povedal njegov oče Mathieu Vigier Latour.

Vigier Latour je v Istanbul na presaditev, za katero je odštel 1.300 evrov, odpotoval marca. Med posegom so mu z glave na obraz presadili 4.000 lasnih mešičkov, po posegu se je vrnil domov, nato pa so se začele pojavljati težave.

Ko je brada znova pognala, je začela rasti pod nenaravnim kotom, podobna je bila “ježku”, je opisal oče. Poleg tega je med posegom utrpel opekline, kar mu je povzročalo bolečino, občutek nelagodja, imel je težave s spanjem.

Zaradi težav se je naročil na pregled k specialistu v Belgiji. Ta mu je pojasnil, da je bil poseg popolnoma napačno zastavljen in da si del lasišča, s katerega so mu odvzeli lasne mešičke, ne bo nikoli opomogel.

Po navedbah Vigierja Latourja je sin doživel posttravmatsko stresno motnjo, ki je sčasoma eskalirala.

Nato je družina doživela še en šok: turški “kirurg” ni imel zdravniške licence, šlo je namreč za prevaranta, ki naj bi se ukvarjal z nepremičninami.

Tri mesece po posegu je 24-letnik storil samomor, piše Daily Mail.

Vigier Latour je nato začel aktivno ozaveščati javnost o posledicah, ki lahko nastanejo pri navidezno poceni zdravstvenem turizmu. Želi si, da bo njihova izkušnja preprečila morebitne podobne tragedije v prihodnosti. Vse, ki imajo v mislih lepotne posege v Turčiji, pa pozval, naj o tem dvakrat premislijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!