Taylor Swift po napadu na Otoku: “Bili so le majhni otroci na plesnem tečaju”

Svet 30. Jul 202412:33 4 komentarji
Blizu kraja napada danes ljudje polagajo cvetje
Blizu kraja napada danes ljudje polagajo cvetje (Foto: PROFIMEDIA)

Na ponedeljkov napad v Združenem kraljestvu, v katerem je moški ubil dva otroka ter ranil devet ljudi, se je odzvala tudi ameriška zvezdnica Taylor Swift. Napad se je namreč zgodil v plesni šoli, kjer so imeli plesni tečaj na temo priljubljene pevke.

Ameriška popzvezdnica Taylor Swift se je žrtvam ponedeljkovega napada v Southportu na severozahodu Anglije, v katerem je moški zabodel in ubil dva otroka ter ranil devet ljudi, poklonila z objavo na družbenem omrežju Instagram.

“Groza včerajšnjega napada v Southportu me nenehno preveva in sem popolnoma šokirana,” je zapisala 34-letna zvezdnica ter dodala, da je bila vsem, ki so bili tam, družinam ter prvim posredovalcem povzročena grozljiva travma.

“To so bili le majhni otroci na plesnem tečaju. Sploh ne vem, kako naj izrazim svoje sočutje tem družinam,” je še sporočila.

Motiv za včerajšnji napad še ni znan, tamkajšnja policija pa je 17-letnega napadalca prijela in mu zasegla orožje. Med devetimi ljudmi, ki jih je moški ranil, je šest otrok še v kritičnem stanju, pa tudi dva odrasla, ki sta poskušala zaščititi otroke. Napad se je sicer zgodil v plesni šoli, kjer so imeli plesni tečaj na temo Taylor Swift za otroke med šestim in desetim letom starosti. Za številne otroke v Združenem kraljestvu pa je bil to prvi počitniški teden.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje