Oglasila se je Melania Trump: “Ko gre za ljubezen, je politika nepomembna”

Svet 14. Jul 202417:00 > 17:13 9 komentarjev
Melania Trump
Foto: PROFIMEDIA

Po strelskem napadu na ameriškega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa se je oglasila njegova žena, Slovenka Melania Trump. "Ko je nasilna krogla zadela mojega moža, sta bili moje življenje in življenje najinega sina Barrona na robu uničujočih sprememb," je med drugim zapisala, strelca pa označila za pošast.

Melania Trump se je odzvala na poskus atentata na moža Donalda Trumpa. V dolgem zapisu na družbenem omrežju X je 20-letnega strelca označila za “pošast”, ki je v njenem možu videla “nečloveški politični stroj”.

“Poskušal je uničiti Donaldovo strast, njegov smeh, iznajdljivost, ljubezen do glasbe in njegov navdih. Ključne plati življenja mojega moža, njegovo človeškost, je pokopal pod politiko,” je zapisala.

Strelec, ki so ga ubili na kraju samem, je bivšega ameriškega predsednika in predsedniškega kandidata ustrelil v desno uho. “Ko je nasilna krogla zadela mojega moža, sta bili moje življenje in življenje najinega sina Barrona na robu uničujočih sprememb,” je trenutek, ko se se zaslišali streli, opisala Melania Trump.

Donalda Trumpa je v zapisu označila za velikodušnega in skrbnega moškega, s katerim sta skupaj prebrodila najboljše in najslabše trenutke. “Ne pozabimo, da so različna mnenja, politika in politične igre nepomembni, ko gre za ljubezen,” je dodala in poudarila pomen empatije, sočutja in prijaznosti. Pozvala je k pogledu nad politične delitve na levo in desno, rdeče in modre. “Povzpnimo se nad sovraštvo, kritike in preproste ideje, ki spodbujajo nasilje,” je dodala.

Zahvalila se je agentom tajne službe in policistom, ki so tvegali svoja življenja in nemudoma zaščitili Trumpa. Ljudem se je zahvalila za vso izraženo podporo, “ki presega politični razkol”, družinam umrlih in ranjenih pa izrazila sožalje.

Trenutek streljanja na Donalda Trumpa

Kamere so posnele trenutek streljanja. Video si lahko ogledate v članku Trenutek, ko je Donalda Trumpa oplazil naboj. Vse podrobnosti napada najdete v članku Donald Trump: “Samo bog je tisti, ki je preprečil nepredstavljivo”. Po streljanju na Trumpa pa tako iz ZDA kot s sveta prihajajo številni odzivi. Preberete si jih lahko v članku Streljanje na Donalda Trumpa šokiralo Ameriko in svet. Informacije o strelcu in poteku policijske preiskave so zbrane v prispevku Policija zablokirala ceste v bližini doma Trumpovega strelca.

Trump, strel
Trenutek, ko je Donalda Trumpa oplazil naboj (Reuters/posnetek zaslona)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje