Ogromna žalost oboževalcev Taylor Swift, tekle so solze razočaranja in obupa

Svet 08. Avg 202408:31 2 komentarja
Taylor Swift
Taylor Swift (Foto: PROFIMEDIA)

Razočaranje oboževalcev ob novici, da koncerta Taylor Swift na Dunaju – še nikoli prej ni bila tako blizu Slovenije – ne bo, je, milo rečeno, veliko. Številni so vstopnice kupili že pred enim letom, prav tako pa je marsikdo veliko zapravil za namestitev in pot na Dunaj. Poleg izgubljenega denarja pa marsikoga najbolj boli, da morda nikoli ne bo videl koncerta svoje najljubše glasbenice.

V sredo pozno zvečer je postalo jasno: koncertov Taylor Swift na Dunaju ne bo.

Popoldne so avstrijski mediji začeli poročati, da so prijeli 19-letnika, ki je načrtoval napade na širšem območju Dunaja, še posebej pa je bil osredotočen na koncerte Taylor Swift.

Na novinarski konferenci je načelnik dunajske policije še napovedal, da bodo na koncertih, ki bi morali potekati v četrtek, petek in soboto, poostrili nadzor ob vstopu na prizorišče. Ob tem je policija opozorila obiskovalce, naj zaradi strožjega nadzora pričakujejo zamude.

Čeprav je že ta novica pri marsikaterem imetniku vstopnic za koncert pustila malo neprijeten občutek, se je sprva zdelo, da nevarnosti po prijetju osumljenca ni več. A nato so organizatorji pozno zvečer sporočili, da so koncerti odpovedani. “Po potrditvi vladnih uradnikov o načrtovanem terorističnem napadu na stadionu Ernst Happel nimamo druge izbire, kot da zaradi varnosti vseh odpovemo vse tri načrtovane koncerte,” so zapisali.

Avstrijski kancler Karl Nehammer je poudaril, da so razmere zaradi načrtovanega terorističnega napada zelo resne. Dodal je, da preiskave še potekajo, in pohvalil avstrijske in tuje službe, ki so grožnjo prepoznale v zgodnji fazi in preprečile morebitno tragedijo.

Ernst Happel stadion
Stadion Ernst Happel (Foto: Elisabeth Mandl/REUTERS)

Novica o odpovedi se je kot ogenj razširila po družbenih omrežjih, kjer so oboževalke in oboževalci pevke (tako imenovani swifties) zelo aktivni. Razočaranje je bilo pri številnih ogromno.

Ker bi se moral prvi koncert odviti danes, je kar nekaj obiskovalcev koncerta že bilo na Dunaju, saj so rezervirali namestitve za več dni. “No, očitno bodo to zdaj samo zelo drage počitnice na Dunaju. Kakšne ideje, kaj naj počnem štiri dni?” je zapisala ena uporabnica.

Večina oboževalcev je karte za koncert imela že eno leto, saj so jih kupili že lani julija, še isti dan, ko so prišle v prodajo. Mnogi so na družbenih omrežjih delili svoje razočaranje, da Taylor Swift ne bodo videli v živo, čeprav jo spremljajo že od začetka njene kariere.

Koncert bi obiskalo tudi kar nekaj ljudi iz ZDA, kjer so bile vstopnice veliko dražje (skoraj za 80 odstotkov).

Prav tako bi bilo na stadionu zagotovo veliko otrok v spremstvu staršev. Taylor Swift je namreč zelo priljubljena tudi med mlajšimi najstnicami.

To je šele drugi odpovedani koncert (oziroma kar trije koncerti) v karieri glasbenice. Nazadnje ga je odpovedala pred desetimi leti na turneji za album Red, in sicer v Bangkoku. Razlog za odpoved je bil vojaški udar, ki se je zgodil teden dni pred tem.

Na evropskem delu turneje sledijo samo še koncerti v Londonu. Nekatere oboževalke Taylor Swift, ki so pevko že videle v živo, svoje karte po kupni ceni prodajajo tistim, ki so na Dunaju ostale brez.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje