Okoljevarstveniki ogorčeni: letalo družbe Emirates je trčilo v jato flamingov

Svet 22. Maj 202418:02 0 komentarjev
Flamingi
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Letalo družbe Emirates je nad Bombajem trčilo v jato flamingov, pri čemer jih je vsaj 39 poginilo. Okoljevarstveniki so ogorčeni, bojijo pa se, da bo do podobnih pripetljajev v Indiji prihajalo vse pogosteje.

V ponedeljek je na zahodu indijske prestolnice Bombaj letalo družbe Emirates trčilo v jato flamingov. Najmanj 39 jih je poginilo, poroča BBC.

Flaminge je v ponedeljek zvečer odkrila skupina otrok na cesti v bombajskem predmestju Ghatkopar. Trupla živali so našli v radiju 500 metrov, je poročal Indian Express.

Letalo z več kot 300 potniki, ki je letelo iz Dubaja v Bombaj, je nato varno pristalo.

Za zdaj še ni jasno, zakaj sta se poti letala in ptic križali oziroma ali so ptice krenile s svoje običajne poti. Pri letalski družbi so potrdili, da pri preiskavi dogodka sodelujejo s pristojnimi oblastmi.

Novembra vsako leto se sicer več tisoč flamingov preseli v Bombaj, da tam preživijo hladnejše mesece leta.

Nesreča je sprožila ogorčenje med okoljevarstveniki, ki za tragedijo krivijo prekomerno gradnjo v mestu in električno napeljavo, zaradi katere naj bi bile ptice primorane spremeniti svoj let. Bojijo se, da bo zaradi vse več vlaganj v infrastrukturo in promet podobnih primerov smrti flamingov vse več, še piše BBC.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!