Opustošeni Floridi se bliža nevarna tropska nevihta

Svet 06. Okt 202411:04 0 komentarjev
Milton
Tropska nevihta Milton (Foto: PROFIMEIDA)

Florida si še ni opomogla od uničujočega orkana Helene, a jo že ogroža novi orkan. Zajel bi jo lahko naslednji teden.

Guverner Floride je danes razglasil izredne razmere, saj so vremenoslovci opozorili, da bi to ameriško zvezno državo, ki jo še vedno ogroža smrtonosni orkan Helene, naslednji teden lahko prizadel nov velik orkan, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tropska nevihta Milton, ki je trenutno v zahodnem Mehiškem zalivu, naj bi se po napovedih okrepila v velik orkan, ki se bo sredi prihodnjega tedna pomikal proti Floridi, je sporočila državna meteorološka služba.

Milton bi lahko povzročil novo opustošenje na delih zahodne obale Floride, kjer si še niso opomogli od orkana Helene. V divjanju tega neurja, ki je doseglo četrto stopnjo na petstopenjski lestvici, je v več ameriških zveznih državah po navedbah AFP umrlo najmanj 220 ljudi, od tega najmanj 14 na Floridi.

Tamkajšnji guverner Ron DeSantis je pred prihodom orkana Milton razglasil izredne razmere v 35 okrožjih. “Še naprej bomo zagotavljali državna sredstva, da se pripravimo na učinkovito iskanje in reševanje, obnovitev električne energije in čiščenje cest,” je zapisal na X.

Prve napovedi so pokazale, da bo Milton verjetno prečkal Florido v Atlantski ocean, pri čemer je NHC opozoril na morebitne “smrtno nevarne vplive na dele zahodne obale Floride v torek ali sredo.”

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!