Otroci na plaži nabrali 72 školjk, zato so mater oglobili za 81 tisoč evrov

Svet 29. Maj 202420:38 0 komentarjev
Pismo plaža
Foto: PROFIMEDIA

Žensko iz Kalifornije so oglobili s kar 81 tisoč evrov. Razlog? Njeni otroci so na plaži nabrali 72 školjk vongol. 

Charlotte Russ je bila na družinskem izletu na plaži, ki slovi kot prestolnica školjk. A je brezskrbni oddih hitro postal nočna mora.

Russ je namreč svoje otroke peljala na znamenito plažo Pismo v Kaliforniji, kjer so se njeni otroci igrali v plitvini in nabirali školjke – ob koncu dneva so imeli kar 72 kosov, piše ABC7.

Materi so zaradi tega naložili visoko denarno kazen, saj so njeni otroci školjke nabirali brez dovoljenja. Izkazalo se je, da gre za školjke vongole, ki jih strogo nadzorujejo. Poleg 81 tisoč evrov visoke globe jo bodo tudi tožili.

Na omenjeni plaži so namreč školjke zaščitene, dnevno jih lahko vzamejo le do 10 na dan, vongole je nato družini odvzela lokalna inšpekcija.

“To nas je res razžalostilo in nam pokvarilo potovanje,” je Russ povedal za ABC7. Dodala je še, da jo je celotna izkušnja naučila dragocene lekcije.

Vendar to ni edini primer kazni za nabiranje vongol. Lani so zaradi podobnih situacij na plaži Pismo izrekli kar 58 glob, pristojna služba je pojasnila, da je treba spoštovati tako predpise kot razmnoževalni ciklus školjk. Vongola mora namreč zrasti več kot 10 centimetrov, da se lahko začne razmnoževati, piše NY Post.

Vongole
Foto: PROFIMEDIA

To območje v Kaliforniji označujejo za prestolnico vongol, zato je plaža velika atrakcija. Te vongole najdemo v Tihem oceanu in so znane po svoji debeli trikotni lupini v barvi od bež do rjave.


Bonus video: Ekskluzivno veliko soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!