Padel še en rekord. Leto 2024 bi lahko postalo najtoplejše v zgodovini Španije

Svet 03. Sep 202410:58 0 komentarjev
ženska se hladi s curkom vode
Foto: PROFIMEDIA

Tudi letošnje poletje je minilo v znamenju vročinskih valov in temperaturnih rekordov. Minuli mesec si bodo v Španiji zapomnili kot najtoplejši avgust v zgodovini meritev. Poznavalci pa že namigujejo, da bi letošnje leto nasploh lahko postalo najtoplejše v španski zgodovini.

Povprečna temperatura v celinski Španiji je avgusta znašala 25 stopinj Celzija, kar pomeni, da je bil to najtoplejši avgust v državi od začetka merjenja, je v ponedeljek sporočila državna vremenska služba Aemet. Po napovedih bi lahko najtoplejše v španski zgodovini postalo tudi leto 2024 nasploh.

“Avgust 2024 je bil v celinski Španiji najtoplejši v zgodovini,” je na omrežju X objavila vremenska služba Aemet. Ob tem je napovedala, da bi lahko tudi letošnje leto nasploh v Španiji postalo najtoplejše v zgodovini meritev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trenutno ta naziv pripada letu 2022, ko je povprečna temperatura v državi Pirenejskega polotoka znašala 15,7 stopinje Celzija. Po podatkih službe EU za spremljanje podnebnih sprememb Copernicus (C3S) bi sicer lahko leto 2024 postalo tudi najtoplejše v zgodovini.

plaža v Barceloni
V času vročinskih valov je plaža v Barceloni pokala po šivih. (Foto: PROFIMEDIA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!