Paris Hilton spregovorila o zlorabah, ki jih je doživela v internatu

Svet 27. Jun 202418:55 0 komentarjev
Paris Hilton
Foto: IMAGO/PROFIMEDIA

Paris Hilton je pred ameriškim predstavniškim domom spregovorila o zlorabi, ki jo je doživela v internatu za težavne najstnike. Razkrila je, da je bila spolno, fizično in čustveno zlorabljena, njenim staršem pa so o razmerah v instituciji lagali. "Kot mami mi te zgodbe zlomijo srce," je dejala in se zavzela za izboljšanje zakonodaje.

Igralka, pevka, didžejka in manekenka Paris Hilton je v sredo spregovorila pred odborom predstavniškega doma ZDA, kjer se je zavzela zaščito otrok pred zlorabo v institucijah. Med pričanjem je rekla, da bo “glas za otroke, katerih glasovi niso slišani”, in da “se ne bo ustavila, dokler ameriška mladina ne bo varna”.

Razprava je bila osredotočena predvsem na rejništvo in ponovno potrditev zakona o socialni varnosti, ki zveznim državam zagotavlja denar za spodbujanje blaginje otrok.

Paris Hilton je pozvala, naj se družinam zagotovi finančno pomoč in podporo ter tako prepreči vstop otrok v sistem rejništva. Hilton je zagovornica dobrobiti otrok. V preteklosti je že razkrila, da je bila v internatu za težavne najstnike, kjer je doživela fizično in čustveno zlorabo. Zaradi teh izkušenj še vedno trpi za posttravmatsko stresno motnjo.

Paris Hilton
Foto: IMAGO/PROFIMEDIA

Izkušnjo je opisala tudi pred odborom. Povedala je, da so jo pri 16 letih sredi noči iztrgali iz postelje in jo prek meje zvezne države odpeljali v prvi zavod. “Na silo so mi dajali zdravila, osebje me je spolno zlorabljalo. Nasilno so me obvladovali in me vlekli po hodnikih, slekli do golega in vrgli v samico,” je opisala Hilton.

“Moji starši so bili popolnoma zavedeni. Ta institucija, ki je to delala za dobiček, jim je lagala in z njimi manipulirala glede nečloveškega ravnanja, ki sem ga doživljala,” je rekla in dodala: “Samo predstavljate si lahko, kaj doživljajo mladi, ki jih je tja poslala država in nimajo svojcev, ki bi jih redno preverjali.” “Kot mami mi te zgodbe zlomijo srce,” je Hilton še dejala na zaslišanju.

Tudi v preteklosti se je Hilton v Washingtonu zavzemala za varnost otrok. Tako se je leta 2022 sestala z osebjem Bele hiše in žrtvami nasilja, razpravljali so o zaščiti institucionaliziranih mladih. “Tega, kar sem doživela, ne bom nikoli pozabila,” je med intervjujem leta 2022 Hilton povedala za CNN. “To me je prizadelo in me bo zaznamovalo do konca življenja. Zato se borim za spremembe, da nobenemu otroku ne bi bilo treba trpeti v imenu zdravljenja.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!