Peklenska vročina v Dalmaciji deformirala železniško progo

Svet 18. Jul 202407:51 0 komentarjev
nesreča na železniških tirih
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Zaradi visokih temperatur se je deformiral del železniške proge proti Splitu, zaradi česar je bil za več ur prekinjen železniški promet.

Vročinski val, ki je zajel predele Hrvaške, povzroča težave tudi v železniškem prometu. Zaradi visokih temperatur se je deformiral del železniške proge na relaciji Oštarije–Knin–Split, zaradi česar je bil za več ur ustavljen železniški promet. Med sanacijo so za potnike priskrbeli nadomestni avtobusni prevoz.

Na Hrvaških železnicah sicer poudarjajo, da so občasne tovrstne intervencije običajne za ta letni čas, je bilo pa tovrstnih posegov letos res nekoliko več.

“V tem obdobju leta se lahko železniški tiri segrejejo tudi do 60 stopinj Celzija. Ker se materiali na vročini raztezajo, lahko nastanejo tudi deformacije,” je za Index.hr pojasnil vršilec dolžnosti direktorja sektorja za železniško infrastrukturo Safet Hadžić.

Dodal je, da sanacija poteka tako, da odvečni del tračnic odrežejo ter jih pritrdijo z vijaki. Ko se temperature spustijo, sanirani del še zavarijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!