Po brodolomu jahte iz vode potegnili še truplo 18-letnice

Svet 23. Avg 202413:11 > 14:52 0 komentarjev
Mike in Hannah Lynch
Mike in Hannah Lynch (Foto: PROFIMEDIA)

Po ponedeljkovem brodolomu luksuzne jahte na obali Sicilije so italijanski reševalci iz vode potegnili še zadnje truplo. Čeprav ga še niso identificirali, je bila med šesterico pogrešana le še 18-letna hčerka britanskega tehnološkega magnata Hannah Lynch. Njena družina je objavila fotografijo Hannah z očetom.

V neurju v bližini Palerma je v ponedeljek potonila več kot 50-metrska luksuzna jadrnica. Po brodolomu je več dni potekala zahtevna iskalna akcija šestih pogrešanih – skupno je bilo na jahti 22 ljudi, 15 jih je obalna straža rešila nemudoma.

Potapljači so že včeraj našli truplo 18-letne Hanne Lynch, hčerke britanskega tehnološkega mogotca Mika Lyncha, danes pa so reševalci truplo potegnili iz vode, poročata AP in BBC.

Ob novici ob najdbi trupla je družina njej in njenemu očetu v čast objavila skupno fotografijo. Tiskovni predstavnik družine je ob tem javnost obvestil, da so svojci v šoku. “Družina je uničena. Njihove misli so z vsemi, ki jih je tragedija prizadela.”

Prijatelji so Hannah opisali kot “toplo in čudovito dušo”, njeni učitelji pa kot zelo inteligentno in visoko sposobno.

reševalna vozila
Foto: PROFIMEDIA

Italijanski reševalci so pred tem našli šest trupel pogrešanih. Prvega umrlega so našli že v ponedeljek, kmalu po brodolomu, ostalih šest so iskali več dni. Med njimi so po poročanju oblasti tudi angleški bankir Jonathan Bloomer in ameriški odvetnik Chris Morvillo.

Iskalna akcija je bila zelo zahtevna, saj so razbitine potopljene jahte 50 metrov pod morsko gladino. Potapljači so imeli tako na voljo le 12 minut za potop, preden so se morali ponovno vrniti nad gladino. Reševalne ekipe so upale, da bi lahko katerega od pogrešanih našli živega, saj naj bi imela jahta vodotesne predele.

Še vedno pa ni jasno, kaj je točen vzrok za potop jahte. Preiskovalci predvidevajo, da je plovilo zajel tornado oziroma vodna tromba. Po nekaterih predvidevanjih pa bi se lahko nesreča zgodila, ker je skozi lopute, ki morda niso bile zaprte zaradi visokih temperatur, vdrla voda.

Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!