Po enem mesecu našli truplo pogrešanega 19-letnega Britanca

Svet 16. Jul 202415:23 0 komentarjev
iskalna akcija
Foto: PROFIMEDIA

Po približno enem mesecu zahtevne reševalne akcije so na Tenerifu našli truplo pogrešanega 19-letnega Britanca. Pristojne službe ne izključujejo, da je na poti proti počitniški nastanitvi padel s pečine.

Sodišče je danes potrdilo, da so identificirali truplo, ki so ga na otoku Tenerife našle reševalne službe. Gre za pogrešanega britanskega najstnika Jaya Slaterja, čigar posmrtne ostanke so našli po 29 dneh iskanja, je poročal Sky News.

Gorski reševalci so truplo našli v ponedeljek na zahodnem delu otoka, natančneje na območju Masca, ki je zelo težko dostopen, je sporočila španska policija. Pristojne službe na podlagi poškodb telesa domnevajo, da je Britanec padel s pečine.

Jay Slater
19-letni Jay Slater (Foto: PROFIMEDIA)

Dobrodelna organizacija LBT Global, ki nudi pomoč družinam pogrešanih oseb in je sodelovala tudi z družino Slater, je potrdila, da so ob truplu moškega našli stvari in oblačila 19-letnika. Prav tako se je lokacija približno ujemala z zadnjo znano lokacijo Britančevega mobilnega telefona.

Slater je na otok pripotoval štiri dni pred izginotjem, saj se je s prijatelji udeležil glasbenega festivala v nočnem klubu. 17. junija se je nato zjutraj peš odpravil s severnega dela otoka nazaj v počitniško nastanitev, ki je bila nekoliko južneje. Slater bi za to pot potreboval približno enajst ur hoje.

Ob 8.30 je poklical prijateljico Lucy Law in ji povedal, da je zamudil avtobus, da mu je preostalo le en odstotek baterije na telefonu ter da si je s kaktusom porezal nogo. Nato so se sledi za Slaterjem izgubile.

policija na težko dostopnem terenu išče pogrešanega policija na težko dostopnem terenu išče pogrešanega
Foto: PROFIMEDIA
iskalna akcija iskalna akcija
Foto: PROFIMEDIA
reševalne skupine reševalne skupine
Foto: PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!