Po grožnji z napadom na Dunaju pred koncertom Sheerana v Zagrebu poostren nadzor

Kultura 08. Avg 202421:21 0 komentarjev
Ed Sheeran
Foto: PROFIMEDIA

V soboto bo v Zagrebu 70.000 oboževalcev, med katerimi so tudi številni Slovenci, uživalo v nastopu britanskega zvezdnika Eda Sheerana. A zaradi dogajanja na Dunaju, kjer sta 19-letnik in 17-letnik načrtovala napad na koncertu pevke Taylor Swift, so policijski varnostni organi v pripravljenosti. Dostop do prizorišča je že strogo prepovedan, območje pa bo pregledala tudi posebna ekipo, ki je usposobljena za iskanje eksploziva.

V agenciji, ki je zadolžena za organizacijo koncerta Eda Sheerana, ki se bo v Zagrebu odvil v soboto, mirijo, da razloga za strah zaradi načrtovanega in k sreči preprečenega napada na koncertu pevke Taylor Swift na Dunaju, ni. Pravijo, da bo koncert potekal tako, kot je bilo to predvideno, in da bodo oboževalci lahko brezskrbno uživali v nastopu britanskega zvezdnika, poroča Jutarnji.hr.

A hrvaški varnostni organi so vseeno v pripravljenosti. Redarji že varujejo in nadzirajo vstopne točke na prizorišče, torej zagrebški hipodrom, kamor je vstop zaradi priprav strogo prepovedan, poroča Dnevnik.hr. Za omenjen medij je Hrvaška obveščevalna služba SOA potrdila, da bodo prav zaradi preprečenega terorističnega napada na Dunaju, povečali varnost.

Pripravljena je tudi policija, ki pa ne razkriva, koliko mož v modrem bo prizorišče varovalo. Pojasnili so zgolj, da bodo na prizorišče napotili posebno ekipo, ki je usposobljena za iskanje eksploziva. Slednja bo celotno območje temeljito preiskala. Medtem so si teren že ogledali gasilci, ki bodo med koncertom dežurali z gasilskimi vozili.

“Na sami lokaciji imamo več kot sto gasilnih aparatov. Sama lokacija je kot majhno mestece. Pravzaprav ne mestece, ampak pravo mesto,” je povedal poveljnik zagrebških gasilcev Siniša Jembrih. Na hipodromu namreč pričakujejo kar 70.000 ljudi.

Ed Sheeran
Koncert Eda Sheerana v Nemčiji. (Foto: PROFIMEDIA)

Priprave je za Dnevnik.hr komentiral tudi varnostni strokovnjak Bono Marjanović. “Hrvaški varnostni sektor je doslej že neštetokrat pokazal svoje znanje in spretnost, da zavaruje in da takšne dogodke zaključi na visoki varnostni ravni. Verjamem, da bo tudi tokrat tako,” je pripomnil.

Hrvaška policija je oboževalce britanskega zvezdnika Eda Sheerana še pozvala, naj na hipodrom pridejo pravočasno. Vhodi bodo odprti od 16. ure dalje, veljal pa bo poseben prometni režim. Med drugim bo ožje območje hipodroma za vozila zaprto, zato ljudi pozivajo, naj uporabijo javni prevoz.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!