Po Muskovem nakupu delnice Twitterja poskočile

Gospodarstvo 04. Apr 202215:31 > 15:41
Elon Musk
Foto: Mike Blake/REUTERS

Po tem, ko je prvi mož Tesle Elon Musk kupil 73,5 milijona delnic ameriške tehnološke družbe Twitter, so delnice te družbe pridobile več kot 25 odstotkov na vrednosti.

Delnice ameriške tehnološke družbe Twitter so v trgovanju pred uradnim odprtjem borznega parketa pridobile več kot 25 odstotkov, potem ko je prvi mož Tesle Elon Musk kupil večji delež v podjetju. Po podatkih ameriške zvezne komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC) je Musk kupil 73,5 milijona delnic, tako da ima v lasti 9,2-odstotni delež družbe.

Glede na petkovo zaključno vrednost Twitterjevih delnic je milijarder za nakup odštel 2,9 milijarde dolarjev. Delnice podjetja so na Wall Streetu še pred uradnim začetkom trgovanja poskočile za okoli 26 odstotkov na 49 dolarjev.

Izvršni direktor Tesle, ki velja za najbogatejšega Zemljana, z zapisi na Twitterju pogosto poskrbi za polemične razprave, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Poleti 2018 je med drugim zapisal, da ima dovolj sredstev za privatizacijo Tesle, ne da bi trditev podkrepil z dokazi.

Muskov tvit je povzročil začasen skok Teslinih delnic, a so iz SEC pozneje sporočili, da je bila izjava napačna in zavajajoča. Musk se je nato v dogovoru z SEC strinjal, da bodo vse tvite, ki bi lahko vplivali na Tesline delnice, pregledali odvetniki. Zaradi omenjenega tvita je plačal tudi 20 milijonov dolarjev globe.

V začetku marca je Musk prek Twitterja newyorškega sodnika pozval, naj dogovor s SEC glede tvitanja razveljavi, še poroča AFP. Njegovi odvetniki ugovarjajo, da je spor s SEC še eden od poskusov nadlegovanja Tesle in orodje za utišanje Muska.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar