Po soočenju Kamalo Harris podprla Taylor Swift: Moram biti transparentna

Svet 11. Sep 202406:58 1 komentar
Taylor Swift je podprla Kamalo Harris
Taylor Swift je pred štirimi leti prav tako podprla demokratskega kandidata Joeja Bidna (Foto: PROFIMEDIA)

Po današnjem najverjetneje edinem soočenju med republikancem Donaldom Trumpom in demokratko Kamalo Harris je to podprla tudi pevka Taylor Swift. Zvezdnica z močno bazo oboževalcev in velikim vplivom se je za potezo odločila zaradi nekaterih posnetkov, ustvarjenih z umetno inteligenco, na katerih naj bi domnevno podpirala Trumpa. "To me je vodilo do sklepa, da moram biti zelo transparentna, kako se bom kot volilka odločila," je zapisala. Ocenila je, da bo državi več pripomogla mirnost kot kaos, s čimer se je obregnila ob Trumpovo kaotično vodenje države v prejšnjem mandatu.

Pred novembrskimi predsedniškimi volitvami sta se danes prvič in najverjetneje tudi zadnjič soočila Donald Trump in Kamala Harris. Konec junija se je s Trumpom tedaj že soočil aktualni ameriški predsednik Joe Biden, ki pa je slab mesec po zanj katastrofalnem soočenju iz tekme izstopil in mesto prepustil Harris.

Harris je v preteklem obdobju podprlo več zvezdnikov – denimo John Legend, Olivia Rodrigo in George Clooney – zadnja v vrsti prvokategornikov, ki so ji izkazali svojo podporo, pa je pevka Taylor Swift. V objavi na družbenem omrežju Instagram je neposredno po današnjem soočenju med kandidatoma zapisala, da je opravila “raziskavo”, na podlagi katere bo svoj glas na novembrskih volitvah namenila Harris in demokratskemu podpredsedniškemu kandidatu Timu Walzu. “Glasovala bom za Harris, saj se bori za pravice, za katere verjamem, da potrebujejo bojevnico, ki jih bo zagovarjala,” je zapisala.

Ob tem je Harris označila za “mirno roko in rojeno voditeljico”. Ocenila je, da bo državi več pripomogla mirnost kot kaos, s čimer se je obregnila ob Trumpovo vodenje države v prejšnjem mandatu.

View this post on Instagram

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

K zapisu je priložila svojo fotografijo, na kateri pozira z eno od svojih mačk. Swift, sicer velika ljubiteljica teh domačih živali, se je s tem obregnila tudi ob besede republikanskega podpredsedniškega kandidata J. D. Vancea, ki je v posnetku iz leta 2021 več demokratk – tudi Harris – označil za “kopico mačjih dam brez otrok, ki so v svojih življenjih nesrečne”. Swift je v tem duhu porogljivo sklenila svoj zapis: “Mačja dama brez otrok.” (ang. Childless Cat Lady)

Taylor Swift je podprla Kamalo Harris
Za objavo se je odločila zaradi posnetkov, ustvarjenih z umetno inteligenco, v katerih naj bi domnevno podpirala Donalda Trumpa (Foto: PROFIMEDIA)

Zvezdnica se je za odmevno objavo, ki je v dveh urah prejela skoraj štiri milijone všečkov, odločila zaradi objav, ustvarjenih s pomočjo umetne inteligence, ki so zakrožile po spletu in v katerih naj bi domnevno podpirala Trumpa. “To me je vodilo do sklepa, da moram biti zelo transparentna, kako se bom kot volilka odločila,” je zapisala Swift, ki je sledilce ozavestila tudi o pomembnosti obveščanja in proaktivnega iskanja resničnih informacij o volitvah. “Proti dezinformacijam se je najlažje boriti z resnico,” je zapisala.

Swift je demokrate z Bidnom na čelu sicer podprla že na zadnjih volitvah leta 2020.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje