Po trčenju letal med letalskim mitingom na Portugalskem umrl španski pilot

Svet 03. Jun 202410:06 0 komentarjev
letalski miting na portugalskem - nesreča
Foto: zajem zaslona/X

Med letalskim mitingom na Portugalskem sta med predstavo šestih letal trčili dve izmed njih. Pilotu enega od vpletenih letal je uspelo varno pristati, medtem ko je drugo strmoglavilo. Pilot je umrl.

Na jugu Portugalske je v nedeljo umrl španski pilot, še en pa je poškodovan, ko sta manjši letali trčili v zraku med letalskim mitingom, pri čemer je eno strmoglavilo, so sporočili iz portugalskih letalskih sil. Portugalski obrambni minister Nuno Melo je zagotovil, da bodo uvedli preiskavo nesreče, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nesreča se je zgodila v nedeljo popoldne na letalskem mitingu Beja Air Show, ko je občinstvo opazovalo predstavo šestih letal. Pri tem sta dve letali lažje trčili. Španski pilot je umrl, drug portugalski pilot pa je bil lažje ranjen in so ga odpeljali v bolnišnico.

Obrambni minister je napovedal preiskavo okoliščin nesreče, da bodo ugotovili vzrok.

Portugalske letalske sile so sporočile, da je bilo šest letal del akrobatske skupine španskih in portugalskih pilotov Yak Stars. Na posnetkih na družbenih omrežjih pa je videti formacijo šestih letal, eno od njih se je začelo rahlo spuščati in pri tem oplazilo drugo letalo, zaradi česar je strmoglavilo. Drugo vpleteno letalo je uspelo pristati na ploščadi letališča.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!