Policija pridržala 13 aktivistov, ki so se iz kajakov skušali povzpeti na tanker

Svet 23. Avg 202416:48 0 komentarjev
LNG terminal
LNG terminal (Foto: PROFIMEDIA)

Hrvaška policija je davi aretirala 13 okoljskih aktivistov, ki so se pri terminalu za utekočinjeni zemeljski plin (LNG) na otoku Krk nameravali povzpeti na tanker. Po pisanju hrvaških medijev je protestirala mednarodna skupina okoljskih aktivistov, ki nasprotujejo povečanju zmogljivosti terminala in fosilni industriji.

Policisti so nekaj pred 4. uro zjutraj prejeli prijavo, da je v bližini LNG terminala več oseb v kajakih, ki se poskušajo povzpeti na tanker, delavci in varnostniki pa jih od tega poskušajo odvrniti, so danes sporočili iz primorsko-goranske policijske uprave.

Ko so policisti prišli na kraj dogodka, so naleteli na več oseb, ki jih niso mogli identificirati, ker pri sebi niso imeli osebnih dokumentov, zato so jih privedli na policijsko postajo. Proti eni od oseb so morali uporabiti prisilna sredstva.

Kot so še sporočili s policije, je ena oseba potrebovala nujno zdravniško pomoč, a ne gre za osebo, proti kateri so morali uporabiti prisilna sredstva. Zaradi suma protipravnih dejanj so napovedali kriminalistično preiskavo.

Upravljalci terminala na Krku načrtujejo precejšnje povečanje zmogljivosti, ki bi nato služile za dodatne dobave širši regiji. Ena od možnih oskrbnih poti s Krka je tudi prek Slovenije in Avstrije do Bavarske.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!