Policija sporočila podrobnosti smrti direktorja zagrebškega kliničnega centra

Črna kronika 22. Okt 202415:28 0 komentarjev
Po padcu s požarnih stopnic je umrl direktor KBC Zagreb Ante Ćorušić.
Policijska preiskava v KBC Zagreb po smrti direktorja bolnišnice Anteja Ćorušića. (Foto: Igor Kralj/PIXSELL/F.A.Bobo)

Dan po smrti dolgoletnega direktorja zagrebškega kliničnega centra (KBC Zagreb) Anteja Ćorušića se je z nekaj podrobnostmi oglasila tudi hrvaška policija. Pojasnila je, da je 66-letnik padel z višine osmih metrov, znakov kaznivih dejanj pa policija ni našla.

Kot smo poročali, je dolgoletni direktor največje hrvaške bolnišnice Ante Ćorušić v ponedeljek padel s protipožarnih stopnic upravne zgradbe KBC Zagreb, po katerih si številni zaposleni krajšajo pot do bližnje trgovine z živili. Sodelavci so ga poskušali oživljati, a žal neuspešno.

Zdaj je hrvaška policija sporočila nekaj podrobnosti. Kot poroča Dnevnik.hr, so 66-letnega direktorja našli na bližnji ulici ob 10.45. Na kraju je takoj stekla preiskava, ki jo je vodilo tožilstvo v Zagrebu, kriminalisti in policisti pa znakov kaznivega dejanja niso našli. “Moški je zaradi poškodb, ki jih je povzročil padec z višine približno osmih metrov, umrl na kraju dogodka. Truplo so odpeljali na Inštitut za sodno medicino in kriminologijo,” je pojasnila policija.

Kmalu po tem, ko je v ponedeljek odjeknila novica o smrti Anteja Ćorušića, so se po vsej Hrvaški zvrstili številni izrazi sožalja. Sožalje svojcem sta med drugim izrekla hrvaški premier Andrej Plenković in zdravstveni minister Vili Beroš. Oglasila sta se tudi Hrvaška zdravniška zbornica (HLK) in predsednik hrvaškega sabora Gordan Jandroković.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!