Policija v BiH ubila domnevnega migranta, ki je streljal nanjo in na prebivalce

Svet 20. Avg 202412:14 5 komentarjev

Domnevni migrant se je zaprl v hišo na vzhodu BiH in streljal na policiste in lokalne prebivalce. Policisti Republike Srbske so ga ubili. V dogodku je bil lažje poškodovan tudi en prebivalec.

Policija Republike Srbske je v ponedeljek zvečer pri Nevesinju na vzhodu BiH ubila oboroženega domnevnega migranta, ki je streljal na policiste in lokalne prebivalce, poročajo mediji bosanskih Srbov. Po navedbah policije se je moški, ki naj bi bil tujec, zaprl v hišo, iz katere je streljal, preden je bil ubit.

S policijske uprave Trebinje so danes sporočili, da je policija v ponedeljek okoli 23. ure ubila moškega v zapuščeni hiši v vasi Zovi Do, v kateri je več dni nezakonito bival. Moški je streljal na policiste in vrgel bombo.

“Ljudje so postali sumničavi, ker so ponoči v zapuščeni hiši mojih sorodnikov videli dim. Ko so lastniki hiše odšli tja in odklenili vrata, so tam opazili moškega, ki je po lestvi splezal v višji predel stavbe in od tam vrgel bombo. Nato so poklicali policijo,” je za N1 Sarajevo povedal eden od prebivalcev naselja. Dodal je, da so se najprej slišali občasni streli, nato pa še pok bombe.

V vasi Zovi Do, ki leži kakih 50 kilometrov jugovzhodno od Mostarja, je prispelo večje število policistov, ki so na območju postavili več kontrolnih točk. Moškega so ubili, potem ko se kljub večkratnim poskusom ni želel predati, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Ob vzkliku Alahu akbar! streljal na policijo

Medtem ko so nekateri mediji v Republiki Srbski poročali, da naj bi šlo za migranta, pa je načelnik policijske uprave Trebinje Siniša Laketa na današnji novinarski konferenci pojasnil, da tega ne more potrditi, dokler ne bo zaključena preiskava.

Kot je še dejal, je v trenutku obstreljevanja moški odprl vrata hiše in ob vzkliku Alahu akbar! streljal na policijo, nato ga je ta ubila.

Moškega so policisti sicer skušali pridržati že pred tem. Popoldne se je namreč v Nevesinju zapletel v spor z domačini, ker naj bi ukradel ovco, je poročala televizijska postaja bosanskih Srbov RTRS.

Sprva ni bilo jasno, od kod izvira moški. Videoposnetek zasebne bosansko-srbske televizijske postaje RTV BN je pokazal, kako ga policisti v angleščini prosijo, naj odneha, on pa v angleščini odgovarja, naj odidejo.

Po poročanju lokalnih medijev naj bi moški streljal z avtomatskim orožjem.

Po poročanju N1 Sarajevo naj bi prebivalci kraja že v preteklosti večkrat opazili, da so nekatere hiše razmetane. Nekajkrat naj bi po njihovih besedah zmanjkal tudi kakšen kozarec medu ali kos mesa, druge škode pa naj ne bi opazili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje