Policist namerno zbil pobeglo kravo

Svet 17. Jun 202409:20 1 komentar
pobegla krava
Foto: Zajem zaslona/X

Policista v Angliji, ki je skušal pobeglo kravo ujeti tako, da se je zaletel vanjo, so premestili na drugo delovno mesto in ne dela več na terenu. Javnost je razburil posnetek dogodka, zato so uvedli preiskavo.

Incident se je zgodil v petek zvečer. Prebivalci so na pomoč poklicali policijo, ko so sredi ulic manjšega mesta Staines-upon-Thames opazili pobeglo kravo. Na podlagi posnetkov, ki so zakrožili po spletu (in jih na N1 zaradi nazornosti ne objavljamo), se je policijski avtomobil dvakrat namerno zaletel v žival. Na koncu se je 10-mesečna krava zataknila pod vozilom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Za to dejanje ne vidim nobene razumne potrebe. Prosil sem za celovito in nujno pojasnilo,” je na družbenem omrežju X zapisal notranji minister James Cleverly. Zdi se, da gre za nepotrebno uporabo takšnega ukrepa, je dodal.

Kravo odpeljali k veterinarju

Policija je sprva v soboto sporočila, da so kravo skušali ujeti tudi na druge načine, a neuspešno. Na koncu so se odločili, da jo prestrežejo z vozilom. V nedeljo so zagotovili, da bodo temeljito preučili dogodek, policista pa so za zdaj premestili na drugo delovno mesto in do zaključka preiskave ne bo opravljal terenskega dela.

Kravo Beau Lucy je po pobegu podrobneje pregledal veterinar, nato so jo vrnili lastniku, ki je zagotovil, da se počuti bolje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje