Poljaka in Čeha močna burja na napihljivi blazini odnesla čez Pašmanski kanal

Svet 04. Jul 202408:34 1 komentar
napihljiva blazina
Simbolična fotografija (Foto: PROFIMEDIA)

Na Hrvaškem je v sredo težave povzročala močna burja, več turistov pa se je zaradi močnih sunkov znašlo v težavah. Izstopa prigoda Poljaka in Čeha, ki ju je močna burja na napihljivi blazini odnesla čez Pašmanski kanal.

Poljaka in Čeha je včeraj močna burja na napihljivi blazini odnesla čez Pašmanski kanal. Okoli 14.40 so ju opazili na južni strani otoka Pašman in poklicali na pomoč, poroča hrvaški portal Index.

“Uslužbenci so brodolomca našli ob 15.40 na skalah rta Gnalić na jugovzhodni strani otoka Pašman,” so sporočili iz hrvaškega središča za reševanje na morju. “Kljub izjemno močnim sunkom vetra sta bili osebi nepoškodovani. Kmalu po tem, ko so jih našli, so jih reševalci evakuirali na reševalni čoln,” so še dodali.

Rešena brodolomca so odpeljali na plažo v Pakoštane. Rešili so tudi napihljivo blazino.

Hrvaški reševalci so iskali tudi Poljaka, ki se je okoli 15.30 na morje odpravil na supu. Njegova družina je sporočila, da jim je moški izginil izpred oči in da so ga odnesli močni sunki neurja. Medtem ko so se pripravljali na vzlet letala hrvaške obalne straže, so iskanje prekinili. Moški je namreč sam in nepoškodovan priplaval do kraja Metajna na Pagu. Tam je poklical družino, še piše Index.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje