Poljski premier Tusk napovedal začasno ukinitev pravice do azila

Svet 12. Okt 202416:16 2 komentarja
Donald Tusk
PROFIMEDIA

Poljski premier Donald Tusk je napovedal, da bodo v okviru nove migracijske politike začasno prekinili pravice do azila. Z ukrepom želijo odpraviti nezakonite migracije.

Tusk je na kongresu svoje Državljanske koalicije (KO) dejal, da mora Poljska ponovno pridobiti stoodstotni nadzor nad tem, kdo vstopa v državo.

Hkrati je ruskega predsednika Vladimirja Putina in beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka obtožil, da prebežnike pošiljata na mejo s Poljsko, da bi destabilizirala EU.

Opozoril je, da je tovrstno ravnanje v nasprotju “z bistvom pravice do azila”. Obljubil je, da bo omejil nezakonite migracije, v torek pa bo kabinetu predstavil novo migracijsko strategijo.

Glede pakta EU o migracijah in azilu je Tusk zatrdil, da ne bo spoštoval ali izvajal nobenih predlogov EU, ki bi po njegovem mnenju ogrozile poljsko varnost, poroča poljska tiskovna agencija PAP.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje