Pomemben korak za princeso Kate

Magazin 18. Sep 202411:05 0 komentarjev
Kate Middleton
Kate Middleton (Foto: PROFIMEDIA)

Valižanska princesa Kate se je, potem ko je v začetku septembra sporočila, da je končala kemoterapije, vrnila h kraljevim dolžnostim. Te so trenutno še skrbno odmerjene.

Valižanska princesa Kate Middleton se je vrnila k opravljanju kraljevih obveznosti, potem ko je nedavno potrdila, da je zaključila kemoterapije. Tako je v torek na gradu Windsor gostila dobrodelno srečanje, piše Sky News.

“Valižanska princesa, skupna pokroviteljica Kraljeve fundacije valižanskega princa in princese, je popoldne na gradu Windsor organizirala srečanje,” je kraljeva družina zapisala v sporočilu za javnost. Podrobnosti vsebine srečanja oziroma fotografij dogodka ob tem niso objavili.

Da se princesa vrača k opravljanju nekaterih lažjih dolžnosti, so iz Kensingtonske palače sporočili prejšnji teden, ko so dodali, da se bo letos udeležila le peščice dogodkov. Teh ni opravljala vse od začetka leta, ko so ji diagnosticirali raka. V začetku prejšnjega tedna je 42-letna Kate v izjemno čustvenem posnetku razkrila, da je končala zdravljenje s kemoterapijo.

“Čeprav sem končala kemoterapijo, je moja pot do ozdravitve in popolnega okrevanja dolga in še naprej moram sprejemati vsak dan posebej. Vendar se veselim, da se bom v prihodnjih mesecih vrnila v službo in imela še nekaj javnih nastopov,” je med drugim dejala v posnetku.

Prvo dobrodelno srečanje po lanskem decembru

Torkovega srečanja naj bi se po pisanju Sky News udeležili ožji člani Katine ekipe ter predstavniki fundacije Royal Foundation Centre for Early Childhood. Ta se osredotoča na pomen vzgoje otrok, starih do pet let, in podporo njihovih staršev, kar je že dolgo temelj princesinega dobrodelnega udejstvovanja.

To je bilo prvo princesino dobrodelno srečanje po 6. decembru 2023. Letos se je v javnosti pojavila le junija na rojstnodnevni paradi v čast kralju Karlu III. in julija v Wimbledonu, kjer je spremljala teniški finale. Do konca leta naj bi se novembra udeležila še slovesnosti ob t. i. Remembrance Sunday (spominska nedelja, op. a.). Gre za dan, ko na Otoku beležijo spominsko slovesnost za prispevek vojaških in civilnih vojakov ter žensk v dveh svetovnih vojnah in kasnejših konfliktih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!