Pomemben preobrat v primeru deklice Danke

Svet 30. Maj 202410:49 2 komentarja
Iskanje trupla Male Danke Ilić
Foto:M.M./PIXSELL/BOBO

Tragična zgodba srbske deklice Danke Ilić še vedno ni dobila epiloga. Trupla še vedno niso našli. Po mesecih molka naj bi končno spregovoril tudi drugi od glavnih osumljencev v primeru.

26. marca je na Banjskem polju pri Boru izginila deklica Danka Ilić. Po dramatičnem desetdnevnem iskanju deklice je policija prijela komunalna delavca S. J. in D. D. Izkazalo se je, da sta deklico zbila s službenim vozilom, njeno truplo pa odvrgla na deponijo. Za tem naj bi truplo s pomočjo brata in očeta enega od osumljencev prestavila na neznano lokacijo. Kljub vsem naporom trupla pogrešane še vedno niso našli.

Eden glavnih osumljencev v primeru pogrešane deklice Danke Ilić S. J. se je od začetka preiskave branil z molkom in s pristojnimi službami ni želel sodelovati. A zdaj naj bi se zgodil preobrat, saj naj bi se S. J. odločil, da bo končno spregovoril. “Odvetnik osumljenca S. J. je napovedal, da bo v prihajajočem obdobju predstavil obrambo,” je za portal Blic razkril neimenovani vir z državnega tožilstva v Zaječarju, kjer primer obravnavajo. Tako obstaja upanje, da bo v svoji obrambi vendarle postregel s podatki, ki bodo vodili do najdbe trupla deklice.

Drugi osumljenec, D. D., ki je s policijo sodeloval in podrobno opisal potek dogajanja, je sicer povedal tudi, kam naj bi truplo odvrgla. Policija je na podlagi njegovih pričevanj podrobno preiskala več lokacij, a trupla ni našla.

Nedavno je odvetnik Borivoje Borović ocenil, da trupla male Danke zaradi neprofesionalnega dela policije ne bodo našli nikoli.


Bonus video: Ekskluzivno veliko soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje