Slovenska poslanka v hrvaškem saboru padla po stopnicah in se pošalila (VIDEO)

Svet 18. Sep 202416:20 0 komentarjev

Nezgoda slovenske poslanke v hrvaškem saboru Barbare Antolić Vupora je eden od trenutkov, ki so zaznamovali začetek prve seje po poletnih počitnicah. Vupora je padla po stopnicah, a se na srečo ni poškodovala. Se je pa po dogodku malce pošalila.

Po dvomesečnem poletnem premoru je hrvaški sabor začel redno jesensko zasedanje na novi lokaciji na Vojaški akademiji Franja Tuđmana, kjer naj bi zaradi obnove dotrajanega in v potresu poškodovanega parlamenta zasedali naslednja tri leta.

Seja pa je bila za kratek čas prekinjena zaradi padca predstavnice slovenske narodne manjšine iz vrst SDP Barbare Antolić Vupora, ki je padla po stopnicah v dvorani. “Opravičujem se za prekinitev seje. Zataknila sem se na stopnici, vse je v redu,” je dejala navzočim poslancem.

Po incidentu je Antolić Vupora za N1 Zagreb dejala, da je dobro, da pa obžaluje, da se ji je to zgodilo na prvi dan. “Žal mi je, da sem prva Slovenka, ki je v hrvaškem saboru krvavela,” je povedala. Zahvalila se je sodelavcem, ki so ji priskočili na pomoč.

“Ne bi želela biti glavna novica, padci po stopnicah se zgodijo kjerkoli,” je dodala. Na pomoč ji je z govorniškega odra med drugim priskočil tudi predsednik sabora Gordan Jandroković, še piše N1 Zagreb.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!