Zaradi posnetka se jim je naježila koža. So ptice opozorile ljudi pred orkanom?

Svet 11. Okt 202410:22 2 komentarja
kanadski žerjavi, Tik Tok, Florida, orkan Milton
Foto Zajem zaslona/TIKTOK

Na spletu so zaokrožili posnetki nenavadnega vedenja ptic nekaj ur, preden je orkan Milton udaril po Floridi.

Nekaj ur, preden je orkan Milton udaril ob obale Floride, so bili prebivalci te države priča prizoru, ki je marsikomu pognal srh po telesu.

Na spletu so se pojavili posnetki kanadskih žerjavov, ki so brez strahu “patruljirali” po ulicah nekega mesteca in se pri tem oglašali s krakajočimi klici. “Mislim, da nas opozarjajo,” je na posnetku, ki ga je objavila na TikToku, zapisala Emily Autumn.

Emilyjin posnetek je zbral skoraj pet milijonov ogledov, pod njim pa se je nabralo več kot 13 tisoč komentarjev.

“Zdi se kot prizor iz apokaliptičnega filma,” je zapisal eden od komentatorjev. “Ta vrsta je zelo teritorialna in po navadi pripadniki ne marajo biti blizu skupaj, to, da so zbrani tukaj, je zelo neobičajno. Zdi se, kot da sporočajo, da se nekaj pripravlja,” je komentiral drugi. “Gre za svarilo drugim žerjavom. Žerjavi lahko zaznajo padec zračnega tlaka in to je zanje stresno. Z oglašanjem sproščajo ta stres, hkrati pa opozarjajo druge žerjave, da se nekaj dogaja,” je povedal tretji.

“Ptice so edini dinozavri, ki so preživeli udarec asteroida,” pa je zapisal neki uporabnik na omrežju X, kjer se je ob Emilyjinem pojavil še en posnetek. “Tukaj so že toliko časa, da zagotovo dobro vedo, kdaj je čas, ko se je bolje umakniti,” je dodal.

Pred orkanom Milton je sicer na Floridi domove zapustilo več milijonov ljudi.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje