Potnikom, ki so v turbulenci utrpeli lažje poškodbe, ponudili 9 tisoč evrov

Svet 11. Jun 202412:24 0 komentarjev
Singapore airlines
Foto: PROFIMEDIA

Potnikom, ki so maja letos med močno turbulenco na letu med Londonom in Singapurjem utrpeli lažje poškodbe, je letalski prevoznik Singapore Airlines ponudil 10.000 dolarjev odškodnine (9.300 evrov).

Singapurski letalski prevoznik Singapore Airlines je potnikom, ki so na njegovem majskem letu med Londonom in Singapurjem ob turbulenci utrpeli lažje poškodbe, ponudil 10.000 ameriških dolarjev odškodnine.

Kot so danes pojasnili v letalski družbi, so lažje poškodovanim že razposlali elektronsko pošto s ponudbo kompenzacije, huje poškodovane pa so povabili na razgovor, v okviru katerega bi višino odškodnine določili glede na posamezni primer. Pogovori bodo stekli, ko bodo potniki v ustreznem zdravstvenem stanju in pripravljeni na to.

Potnikom, ki zaradi resnih poškodb na podlagi ocen zdravstvene stroke potrebujejo dolgoročnejšo zdravniško oskrbo in zahtevajo finančno pomoč, so ob tem ponudili takojšnje plačilo v višini 25.000 dolarjev. “To bo del končne odškodnine, ki jo bodo prejeli,” so pojasnili v Singapore Airlinesu.

Vsem potnikom na letalu, tudi tistim, ki so jo odnesli brez poškodb, bodo povrnili zneske letalskih vozovnic in jim izplačali nadomestila za zamude v skladu s predpisi Evropske unije ali Združenega kraljestva, so napovedali.

Že pred tem so vsem potnikom, ki so iz tajske prestolnice Bangkok, kjer je letalo zasilno pristalo, odšli na končno destinacijo, izplačali 1.000 singapurskih dolarjev (740 ameriških dolarjev) za kritje takojšnjih stroškov. Prevzeli so tudi zdravstvene stroške poškodovanih in poskrbeli za lete njihovih družinskih članov v Bangkok.

Letalo Boeing 777-300ER, ki je 21. maja iz Londona z 211 potniki in 18 člani posadke na krovu potovalo iz Londona v Singapur, je po deseturnem letu nad Mjanmarom nenadno zajela “ekstremna turbulenca”. Singapursko ministrstvo za promet je sporočilo, da je posledično prišlo do nenadnega padca nadmorske višine za 54 metrov, nepripete potnike pa je ob tem silovito odbilo v potniške kabine.

V dogodku je umrl 73-letni Britanec, več drugih potnikov in članov posadke pa je utrpelo poškodbe glave, možganov in hrbtenice. Potem ko je letalo zasilno pristalo v Bangkoku, so jih tam odpeljali v bolnišnico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!