Potniku zastalo srce, vendar na hrvaškem trajektu niso imeli defibrilatorja

Svet 22. Avg 202418:21 3 komentarji
Trajekt Lastovo
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

V nedeljo je potnik na hrvaškem trajektu doživel srčni zastoj. Na pomoč so prihiteli drugi potniki, a si pri tem niso mogli pomagati z defibrilatorjem, saj ga trajekt ni imel.

Na trajektu hrvaške Jadrolinije, ki je v nedeljo potoval z otoka Iž v Zadar, se je moški začel počutiti slabo. Priča dogodka je za hrvaški Forbes povedala, da je na slabo počutje moškega opozorila oseba, ki je bila z njim v avtu. Član posadke je po zvočniku povprašal druge potnike, ali je kdo izmed njih zdravnik ali pa dela v zdravstvu, poroča hrvaški portal Morski.hr.

K moškemu sta pristopili dve ženski. Ker je moški doživel srčni zastoj, so ga oživljali. Posadko so prosili za defibrilator, a so jim zaposleni odgovorili, da ga na trajektu ni.

Na srečo je do dogodka prišlo, ko je bil trajekt že blizu Zadra. Potnika je tako v Zadru pričakalo reševalno vozilo, kjer so mu nudili ustrezno pomoč.

Jadrolinija je potrdila incident. Pojasnili so, da se je dogodek zgodil, ko se je trajekt približeval pristanišču, zaradi tega pa posadka ni mogla zapustiti mostu. O dogodku so obvestili reševalce in luško kapetanijo Zadar, obolelega moškega pa je v pristanišču pričakalo reševalno vozilo. Po njihovih informacijah so potnika uspešno oživljali z defibrilatorjem, še piše Morski.hr.

Na vprašanje, ali je posadka usposobljena za takšne primere, so odgovorili, da so zaposleni usposobljeni za osnovno medicinsko pomoč ter imajo pooblastila za izvajanje zdravstvene oskrbe in prve pomoči.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje