Potniška ladja zašla v težave in se tik pred Gradežem začela potapljati

Svet 13. Jun 202409:49 0 komentarjev
Reševanje z ladje Audace
Foto: Guardia Costiera/Facebook

V sredo okoli poldneva je potniška ladja Audace tik pred Gradežem sprožila alarm. V plovilo je začela vdirati voda, na pomoč pa so hitro odhiteli gasilci, policisti in pripadniki obalne straže. Z ladje so rešili vseh 85 potnikov in članov posadke, potapljajočo se ladjo pa odvlekli v bližnje pristanišče.

Nekaj kilometrov od obale Gradeža je v sredo potekala reševalna akcija, potem ko je v potniško ladjo na poti proti Trstu začela vdirati voda. Z manjše potniške ladje Audace, ki povezuje Trst in Gradež, so alarm sprožili, potem ko je v plovilo vdrla voda.

Do 25-metrske ladje so kmalu prispeli pripadniki obalne straže, policije in gasilcev, reševanje je iz zraka spremljal tudi helikopter. S potapljajoče se ladje so rešili vseh 85 potnikov in članov posadke.

Po poročanju tržaškega uredništva javne televizije Rai so šest ljudi zaradi lažjih poškodb odpeljali v bolnišnici v Tržiču in Palmanovi, ostale pa so pregledali v prostorih prve pomoči v Gradežu.

Potapljajoče se plovilo so odvlekli v Porto Nogaro, kjer bo sledila preiskava nesreče. Vzrok za nesrečo in okvaro pri ladji, ki je novejše izdelave, še ni znan.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!